NYHETER

Hjelvikbruene er utlyst

En halv kilometer av E 136 i Romsdal skal få helt ny standard. Kjørebanen skal utvides, kurvaturen skal forbedres, og det blir anlagt parallell gang/sykkelveg. 12. november går anbudsfristen ut.

Brua i forgrunnen er for smal til at to lastebiler kan møtes. Den skal få en bredde som er en europaveg verdig. (Foto: Google)
Brua i forgrunnen er for smal til at to lastebiler kan møtes. Den skal få en bredde som er en europaveg verdig. (Foto: Google)
16. okt. 2012 - 16:34

Strekningen går gjennom Hjelvika i Rauma kommune. Oppdraget er et delprosjekt i det store prosjektet som omfatter bygging av Tresfjordbrua og Vågstrandstunnelen. Delprosjektet omtales ofte som Hjelvikbruene. Dette er fire korte bruer som inngår i E 136 og den parallelle gang/sykkelvegen.

Strekningen som skal utbedres er for smal til at det kan markeres midtlinje. Nå blir det full masseutskifting, og vegbredden blir utvidet til 8,5 meter. Gang/sykkelvegen blir 4 meter bred. Den store bredden kommer av at den skal fungere som adkomstveg for boliger.

Alle de fire Hjelvikbruene blir 12,5 meter lange. To av dem skal erstatte nåværende bruer på E 136, de to andre inngår gang/sykkelvegen.

Den som får kontrakten skal først etablere gang/sykkelvegen. Når den er ferdig, overtar den all trafikk på E 136 mens kjørebanen blir utbedret. I denne perioden blir det lysregulert enveiskjøring.

Entreprisen omfatter også ombygging av to kryss og utskifting av veglysanlegget. I følge Vegvesenets overslag vil entreprenørarbeidet komme på mellom 20 og 25 millioner kroner. Hele beløpet dekkes over riksvegbudsjettet.

Statens vegvesen har prosjektert veganlegget. Elektroanlegget er prosjektert av Rasmussen & Strand. Om et år skal alt være ferdig.

 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.