NETTARKIV

Hjelper å bygge karrieren

IKKE-FAGLIG PÅFYLL: Konsulent Peder Giertsen vil tilby det du trenger på jobben som ikke er faglig.
IKKE-FAGLIG PÅFYLL: Konsulent Peder Giertsen vil tilby det du trenger på jobben som ikke er faglig. Bilde: Knut Strøm
14. juli 2006 - 13:25

– Ideen er å tilby det du trenger på jobben som ikke er faget, sier Peder Giertsen til Teknisk Ukeblad.

Eureka! ble etablert for halvannet år siden ved Teknas Oslo-avdeling. Målet er å utvikle tverrfaglig kompetanse som er nyttig på alle arbeidsplasser. Giertsen er også engasjer i KNUT (Kurs og nettverk for unge teknologer) og ASK (Forum for arbeidssøk og karriereutvikling).Dypere ned

– Logikk og fornuft alene er ikke nok til å møte utfordringene, mestre stress og holde seg balansert. Skal vi ha fremgang, må vi litt dypere ned i personligheten. Ved å være litt mer seg selv, kan man bli tryggere og styrke selvfølelsen, skriver Giertsen i omtalen av et kurs i stressmestring og balanse som han holdt i vår. Personlig konkurransekraft som gjør deg bedre i ditt fag heter et annet Eureka-kurs. Stikkordene er samspill, balanse og handlekraft.

Ulike jobber

Giertsen jobber med folk i ulike organisasjoner, men skreddersyr tilbudene for Tekna-medlemmene. – Det går mye på kommunikasjon, stressmestring samt bygge opp karrieren systematisk, forteller han. Flere av kursene ble laget i en periode da arbeidsledigheten var høyere enn nå. Etter hvert er de tilpasset folk som er i arbeid.Fire av ti vil skifte

Giertsen mener temaene er like aktuelle uavhengig av konjunkturene.

– Når det er gode tider, har ingen tid til å skifte jobb, og i dårlige tider har de ikke muligheten. Generelt svarer 40 prosent i spørreundersøkelser at de gjerne vil skifte jobb, sier konsulenten.

For tiden jobber han med en rekke forslag for høsten. Detaljene er i skrivende stund ikke ferdige, men både plenumsmøter, workshops, seminarer og kurs er aktuelt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.