ARBEIDSLIV

Hjelp til mattevrak

Fra høsten kan du ta matematikk for 2. klasse i videregående skole på et nytt privat kurssenter i Oslo. Over tre timer to kvelder i uka i et helt eller et halvt år, håper matte-lektorene Per Berg og Pål Lauritzen å gi elever de matematikkunnskapene de trenger for å stå sterkere rustet i senere møter med høyere utdanning.

– Realfagene har over tid sterkt svekket sin stilling i norsk utdanning. Pensum på videregående vektlegger i altfor liten grad den studieforberedende delen i disse fagene. Manglende grunnlag i matematikk er en av hovedårsakene til at mange studenter har store problemer i senere studier, sier Per Berg.

Ingen snarvei

Både Berg og Lauritzen har undervisningserfaring fra offentlig og privat videregående skole og Handelshøyskolen BI. Nå tar de skjeen i egen hånd, og etablerer Realfagskolen. I første omgang vil de konsentrere seg om matematikkundervisning.

– Algebra, symbolmanipulasjon, logikk og bevisføring, emner som kritikere mener beklageligvis er tonet ned etter innføringen av Reform 94, skal her få nødvendig oppmerksomhet, lover Berg.

– Det fins ingen snarvei til suksess innenfor fag som IT, økonomi og teknologi. Skal du bli god i disse fagene, må du beherske den metodiske delen. Dette krever kunnskaper i matematikk.

Realfagskolen samarbeider med Sintef, og undervisningen vil foregå i Sintefs lokaler i Gaustadbekkdalen. Norsk Hydro er blant dem som sponser det nye, private matte-tilbudet.

Flere målgrupper

Tilbudet retter seg i hovedsak mot studenter som stanger hodet i veggen i møte med høyere utdanning, og derfor ønsker repetisjon eller påfyll fra videregående. Eller til elever som velger å ta matematikk ved siden av den vanlige undervisningen i videregående skole. Andre kan ha droppet matten i videregående, for senere å angre.

– Vi ønsker å supplere obligatorisk pensum og motivere elevene til å fortsette videre med realfag, ved hjelp av inspirerende demonstrasjoner og presentasjoner fra forskningsmiljø og næringsliv, forteller Berg.

Prisen for et helårskurs vil ligge på cirka 10.000 kroner.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.