DATATELE

Hjelp til å bruke en milliardbruk til mobil

Kommunal og regionalminister Åslaug Haga (sp). På pressekonferansen da St. meld. nr. 12/2006 ble lagt frem.
Kommunal og regionalminister Åslaug Haga (sp). På pressekonferansen da St. meld. nr. 12/2006 ble lagt frem.Bilde: Joachim Seehusen


I august sa kommunalministeren at hun vil legge en milliard kroner på bordet for å oppnå full mobildekning over hele landet.

I dag er de sentrale aktørene i møte med Åslaug Haga for å drøfte hvordan det skal gjøres.

Hjelper gjerne

–Telenor har hatt dialog med Samferdselsdepartementet og kommet med noen grovanslag for hva det vil koste med god mobildekning for resten av Norge, sier dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen.

-. Vi har også sett på hva som er mulig å gjøre for en milliard. Dette er basert på Telenors infrastruktur. Vi har laget noen overslag og vil redegjøre for det hvis vi blir spurt, sier Amundsen til Teknisk Ukeblad.

Flere hjelpere

Teamet for dagens møte er hvordan mobildekningen kan bedres.

Statsråd Åslaug Haga (Sp) møter representanter for Telenor, NetCom, Network Norway og Nordisk Mobiltelefon Norway AS. Også politisk rådgiver Erik Lahnstein fra Samferdselsdepartementet vil være til stede.

Ber flere om hjelp

Kommunal- og regionalministeren og regjeringen vil gi pengene over de neste sju årene. Telenor har beregnet kostnadene for å oppnå fullstendig mobildekning til om lag 900 millioner kroner.

Samtidig har ministeren utfordret fylkene, kommunene og næringslivet i distriktene til å skaffe til veie enda en milliard for å etablere ny infrastruktur.

Klasseskille

– Dette er en svær satsing som er helt nødvendig. Jeg vil legge én milliard på bordet slik at jeg kan sette meg i førersetet for å få bredbånd og mobildekning til hele folket. Gjennom mobil- og distriktsmilliarden skal vi fjerne det digitale klasseskillet mellom by og land, sa Åslaug Haga til Nationen, da hun lanserte pengepakken.

Ikke alle satte like stor pris på pakken: Beskylder regjeringen for milliardsløsing

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.