SAMFUNN

Hiis Hauge ny NTNU-rektor

6. nov. 2001 - 13:55

Eivind Hiis Hauge (63) ble mandag valgt til ny rektor på Norges Teknisk Naturvitenskapelige Universitet, NTNU. Med seg som prorektor finn han førsteamanuensis Julie Feilberg (50)

– Det er nå grunnleggende viktig å jobbe systematisk for å få mer ressurser til universitene, det ligger i bonn, sier den nye rektoren når Teknisk Ukeblad spør hva som blir den viktigste oppgaven fremover.

Hiis Hauge vil ikke nøye seg med å be om penger, han vil underbygge kravene med dokumentasjon. Norsk institutt for studier av forskning og utdanning, Nifu, vil få i oppdrag å kartlegge ressurssituasjonen til univesiteter i andre land, den nye rektoren forventer da å kunne dokumentere at sivilingeniørutdanningen i land som Sverige, Danmark og Tyskland har langt bedre kår enn i Norge.

– Universitetene har snakket for sin syke mor så lenge, vi må nå finne en mer virkelighetsnær måte å snakke på. Vi må også legge mer vekt på hva vi kan få til, ikke bare klage.

Den nye NTNU-rektoren sier seg helt enig med avtroppende rektor ved Universitetet i Oslo, Kaare Norum, som har etterlyst et forskningsutvalg knyttet opp mot statsministerens kontor.

– Jeg vil gjerne ta et initiativ til et mtøe overfor de andre universitetsrektorene. Det eneste stedet der vi helt sikkert møtes er i universitets og høgskolerådet, men der drukner universitetene blant alle høgskolene.

Hiis Hauge er i dag dekanus ved fakultet for fysikk, informatikk og matematikk. Han har vært professor i teoretisk fysikk ved NTH, senere NTNU, siden 1976.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.