IKT

High-Tech skaperen avviser kritikken

IKKE ALENE: Ellen Kathrine Lie har god hjelp fra faren Thor Bjørn Lie og Åge Heier i High Tech Security.
IKKE ALENE: Ellen Kathrine Lie har god hjelp fra faren Thor Bjørn Lie og Åge Heier i High Tech Security. Bilde: Truls Tunmo

Ellen kathrine Lie vedgår at hun på papiret eier store verdier, men at ikke noe av det kan realiseres til å utvikle produktet hun vant Skaperen med.

- Tallene til Dagbladet stemmer ikke i det hele tatt, bedyrer hun. Derimot legger hun ikke skjul på at familien Lie og hun selv eier aksjer i flere selskaper.

Arv med binding

- Jeg har arvet 16 prosent av aksjene i selskapet Øståsen Eiendom AS, sier hun til TU.no.

Likningsverdien av aksjene oppgir hun til 330 000 kroner. På grunn av en klausul, kan hun ikke realisere aksjene sine nå.

- I firmaet mitt, Ekat Trading AS, har jeg tatt ut i underkant av 300.000 kroner i lønn per år både i 2004 og i 2005. Jeg er langt fra noen mangemilionær, slik det er blitt påstått. Men jeg skulle ønske at jeg var det, sier Ellen Kathrine Lie til TU.no.

Last og brast

Også TV2 tilbakeviser kritikkene som blant annet går på at Lie allerede har gode inntekter og tilsynelatende er velbeslått.

- Det at en person har et firma, er slett ikke negativt. Det viser bare at denne personen har evner til å få til ting. Pengene i Skaperen er delt ut etter Innovasjon Norges kriterier, sier informasjonsansvarlig for programmet, Roy Hilmar Svendsen i TV2 til TU.no.

Innovasjon Norge stiller seg også uforstående til påstandene i Dagbladet.no.

Uforstående

- Hvordan Dagbladet har kommet frem til at Ellen Kathrine Lie er god for 27,5 millioner kroner, skjønner jeg ikke, sier prosjektleder for programmet Skaperen i Innovasjon Norge, Silje Thoresen.

Hun hevder at innovasjon Norge vurderer alle ideer og sjekker hvilket verdiskapingspotensial disse har.

- Vi har vurdert verdiskapingspotensialet til Ellen Kathrines idè som veldig bra, sier Thoresen til TU.no.

Støttet før

High-Tech Security har fått støtte fra det offentlige ogspå før. Den 24. november i fjor ga Innovasjon Norge High-Tech Security kr. 300.000 innen Virkemiddelområdet Offentlige forsknings- og utviklingskontrakter.

Selskapet har utviklet et system for å samle måledata for strøm og vann samt rapportere brann og innbrudd via en og samme sentral.

Sammen med faren Thor Bjørn Lie og Åge Heier i firmaet High-Tech Security AS, har hun utviklet en løsning med toveiskommunikasjon basert på ZigBee-teknologi.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.