HG International leder på hjemmebane

HG International leder kampen om kontrakten på oppgradering av tre tunneler i Ålesund. Anbudet som gir ledelse, er på 45,5 millioner kroner. To andre entreprenører har gitt pris på oppdraget.

Moatunnelen ble åpnet i 2002. Nå skal den oppgraderes sammen med Blindheimstunnelen og Hatlåstunnelen. HG International ligger godt at til å få den jobben.
Moatunnelen ble åpnet i 2002. Nå skal den oppgraderes sammen med Blindheimstunnelen og Hatlåstunnelen. HG International ligger godt at til å få den jobben. Bilde: Google
14. okt. 2016 - 15:04

HG International var tidligere kjent under navnet Traffic Solutions. Frimaet holder til i Ålesunds nabokommune Hareid.

Konkurrentene er Skanska, som vil ha 49,8 mill. og VVB Nordic Engineering Ltd som vil ha 56,7 mill.

Assisterende prosjektleder Arne Ola Stavseng er fornøyd både med deltakelsen prisnivået.

De tre tunnelene som skal få en standard som EU kan godta, er den 560 meter lange Moatunnelen, den 840 meter lange Blindheimstunnelen og den 314 meter lange Hatlaåstunnelen. De to første inngår i E39, den siste i E136.

I alle tunnelene skal det elektriske anlegget skiftes ut. I Blindheimstunnelen skal det monteres overvåkningskameraer. I Hatlåstunnelen skal 3 400 kvm usikret PE-skum fjernes og erstattes med gjennomgående vann- og frostsikring.

I Moa- og Bindheimstunnelen blir arbeidet utført om natten. Hatlåstunnelen blir helt stengt mens arbeidet pågår. Her er det gode omkjøringsmuligheter.

Høsten neste år skal arbeidet være fullført.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.