ARBEIDSLIV

Hett jobbmarked for ingeniører

NY JOBB: Den nyansatte applikasjonsingeniøren Ketil Johansen (til høyre) og programvareutvikler Hans Jørgen Svendsen er blant ti nye ansatte ved Nordic Semiconductors så langt i år.
NY JOBB: Den nyansatte applikasjonsingeniøren Ketil Johansen (til høyre) og programvareutvikler Hans Jørgen Svendsen er blant ti nye ansatte ved Nordic Semiconductors så langt i år.Bilde: ESPEN LEIRSET

Er du allerede i jopbb, men er gått lei, kan du kanskje få deg nye utfordringer og trivelige kolleger.

– Det er langt flere spennende stillinger å søke på i år enn i fjor, sier nyansatt sivilingeniør Ketil Johansen (31) i Nordic Semiconductors.

Nordic Semiconductors er blant bedriftene som har opplevd vekst og ansatt ti nye personer så langt i år. Teknisk Ukeblad møtte tre av de nyansatte ingeniørene møter i Trondheim. De forteller om et glohett arbeidsmarked, og kjenner seg igjen i statistikken fra Aetat. Situasjonen har endret seg mye på ett år.Ansetter flere

– Jeg synes det er flere og mer spennende stillinger å søke på enn for bare ett år siden, sier Ketil Johansen.

Inntrykket bekreftes av de andre jevngamle og nyansatte kollegene. Alle tre hadde erfaring fra andre jobber før de kom inn i varmen hos Nordic. Ketil har flere venner som ble ferdig med sivilingeniørutdanning i sommer.

– Alle har fått jobb, påpeker han.

– Vi har ansatt ti nye personer så langt i år. Det betyr at vi har ti prosent flere ansatte nå enn ved begynnelsen av året, sier utviklingsdirektør Svein-Egil Nielsen i Nordic.

Bedriften har vokst kraftig de siste årene, med en økning i omsetningen på over 100 prosent fra 2003 til 2004. Så langt i år ser det også ut til å bli en kraftig økning.

Bedriften har tette bånd til NTNU, og mangler ikke kvalifisert arbeidskraft. Et par av de ansatte har professorater ved universitetet, mens 15 studenter hvert år skriver diplomoppgave for bedriften. Slik får studentene demonstrert hva de kan, og bedriften teste ut potensielle kandidater.Trenger 50 ingeniører

Behovet for ingeniører med rett bakgrunn er i ferd med å bli prekært for enkelte firmaer. Rekrutteringsfirmaet Ajilon har et umiddelbart behov for 50 personer med rett bakgrunn.

– Behovet er størst innen offshorebransjen og byggenæringen. Tegnende ingeniører og VVS-ingeniører med erfaring er spesielt etterlyst. Her er det helt blåst, sier regionsjef Trond Inge Halten i Ajilon til Teknisk Ukeblad. Han opplyser at inntrykket stort sett er det samme i resten av landet.Verre for kjemi

– IT-markedet opplever også en klar forbedring. Det står imidlertid verre til for personell med bakgrunn i kjemi, fysikk, telematikk og for bioingeniører. Her er det en viss arbeidsledighet, ifølge Halten.

Aktiviteten er så stor for firmaet at de vurderer å opprette et nytt kontor på Nordmøre.

– Her er det stor pågang fra arbeidsgivere som har behov for folk. På Nordmøre kan ingeniører med den rette bakgrunnen få jobb på dagen, opplyser rekruttereren.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.