OLJE OG GASS

Her vil ingen bore

11. nov. 2008 - 12:01


46 selskaper har meldt sin interesse i forbindelse med den 20. konsesjonsrunden.

Olje- og energidepartementet (OED) skal i denne runden tildele utvinningstillatelser til 28 blokker i Barentshavet og 50 blokker i Norskehavet.

Ikke populære

For første gang offentliggjør OED hvilke blokker det er søkt på, og oversikten viser at mens oljeselskapene er lystne på alle blokkene i Barentshavet, står sju blokker i Norskehavet uten søkere.

Olje- og energiminister Terje Riis–Johansen ønsker mer åpenhet rundt tildelingene av letelisenser på norsk sokkel. I den forbindelse offentliggjør Olje- og energidepartementet for første gang kart over hvilke områder det er søkt om.

Les også: Alle er med – bortsett fra BP

Må ha nytt areal

OED vil imidlertid ikke offentliggjøre hvilke selskaper som har søkt på hvilke blokker, og begrunner det med kommersielle hensyn.

De fleste dypvannsområdene i området Nordland V har søkere. Mange geologer mener at dette er et område hvor det er sannsynlig å gjøre funn.

Les også:

Hittil har funn vært beskjedne, og for å kunne utnytte disse er oljeselskapene avhengige av å gjøre flere interessante funn slik at det er mulig å bygge ut disse petroleumsressursene.

– For å avklare ressursgrunnlaget og ta ut hele potensialet på norsk sokkel, er det avgjørende med tilgang på nytt areal. StatoilHydro har gjennomført et meget omfattende og vellykket leteprogram i 2008, sier direktør for leting på norsk sokkel i StatoilHydro, Tim Dodson.

Mange funn

StatoilHydro har gjort mange funn, men størrelsen på funnene er likevel begrenset.

– Tilgang på areal som kan gi grunnlag for nye selvstendige utbygginger er derfor spesielt viktig. StatoilHydro har gjennomført alle de faste boreforplilktelsene fra 19. konsesjonsrunde som ble tildelt våren 2006, og vi er klare til å ta på oss nye oppgaver, sier Dodson.

OED tar sikte på å tildele nye utvinningstillatelser våren 2009, samtidig med behandlingen av en helhetlig forvaltningsplan for Norskehavet.

Fant gass nord for Snøhvit

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

De 20 funnene

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.