OLJE OG GASS

Her skulle Statoil vært

Men Statoil trekker seg fra alle konferanser.

FÆRRE FOLK: Gisselaksjonen i Algerie fører til flere tomme stoler på Feltutviklingskonferansen i Bergen denne uken.
FÆRRE FOLK: Gisselaksjonen i Algerie fører til flere tomme stoler på Feltutviklingskonferansen i Bergen denne uken. Bilde: Peder Qvale

Mandag til onsdag denne uken arrangerer Norsk Petroleumsforening den årlige Feltutviklingskonferansen i Bergen.

Årets tittel er «på vei mot en ny boom», men programmet har blitt kraftig endret etter at alle Statoils foredragsholdere har trukket seg på grunn av gisselsituasjonen i Algerie.  

Håpefull

Øivind Nilsen er leder for programkomiteen for Feltutviklingskonferansen, men er også Statoils Snøhvit-sjef.

– Vi flagger på halv stang og vi følte det var feil å eksponere oss på denne konferansen. Det er beklagelig, men vi håper det er forståelig. Jeg håper fortsatt at konferansen er en interessant plass å være, sier han.

– Hvordan blir situasjonen på andre konferanser fremover?

– Denne uken er det spesiell situasjon, men de neste ukene trekker vi oss nok også fra eksterne konferanser. Arctic Frontiers blir derfor også en av dem som går ut for vår del. Vi avlyser også interne konferanser. Vår prioritet er nå Statoil, sier Nilsen.

Les også: Burde Statoil ta så høy risiko?

Personlig

Nilsen kjenner tre av de fem personene som er savnet i forbindelse med gisselsituasjonen i Algerie, og håper i likhet med alle andre på gode nyheter de kommende dagene.

– Jeg er selvsagt håpefull. Usikkerheten er det verste nå, og vi forbereder oss på dårlige nyheter. Vi er i en veldig spesiell situasjon som selskap nå. Dette skjer langt unna, men Norge er et lite land. Det er ikke lenger bare tall, det dreier seg om mennesker vi kjenner. Derfor blir det veldig nært og krevende. Jeg besøkte selv anlegget for noen år siden, så det er spesielt for meg personlig også, sier han.

Mange avlysninger

Feltutviklingskonferansen, som er den 16. i rekken, avsluttes i morgen.

Totalt seks Statoil-ansatte har avlyst sine foredrag.

Les også:

Slik fungerer Statoils In Amenas-anlegg

Hodejegere tror på god rekruttering til risikoland