DATATELE

Her kommer bakkenettet

VAKKER: Det er ikke noe å si på utseende, bilde eller lydkvalitet på Philips nye tredvetommers LCD-TV. Hadde det bare ikke vært for prislappen.
VAKKER: Det er ikke noe å si på utseende, bilde eller lydkvalitet på Philips nye tredvetommers LCD-TV. Hadde det bare ikke vært for prislappen. Bilde: PHILIPS
Dag Yngve Dahle
12. juli 2007 - 14:31

Rogaland var nemlig fylket hvor Norsk Televisjon satte opp de første senderne for det nye bakkenettet.

Det gjør at folk i oljefylket blir de første som kan ta bakkenettet i bruk 1. september 2007.

Gradvis

Dette skriver Norges Televisjon i en pressemelding.

I samme kvartal åpnes nettet også i Oslo, Akershus og Østfold.

I fjerde kvartal åpnes nettet i Buskerud, Vestfold, Telemark, Hordaland, Møre og Romsdal. Dette skjer sannsynligvis i oktober 2007.

- 1. september blir en stor dag for Norges televisjon. Men det blir nok enda større for de som ser TV via antenne. Nå kan de få langt flere TV-kanaler med bedre lyd og bilde, og de kan i tillegg høre på 16 radio-kanaler via TV-apparatet sitt, sier Svein Aarvik, administrerende direktør i Norges televisjon.

Må vente

I måneden etter, altså november, får innbyggerne i Sogn og Fjordane, Hedmark, Oppland og Sør-Trøndelag inn TV-signalene.

Resten av Norge må imidlertid vente lenge på den nye TV-hverdagen.

I Nord-Trøndelag, Aust-Agder, Vest-Agder, Nordland, Troms og Finnmark åpnes ikke bakkenettet før i fjerde kvartal 2008, altså mer enn ett år etter Rogaland.

Det analoge nettet stenges fylke for fylke. I Rogaland stenges det 4. mars 2008.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.