MOBIL

Her kjører Siri på iPod Touch

Hackere har lokket Siri ut av iPhone 4S.

Marius ValleMarius ValleJournalist
31. okt. 2011 - 13:46

Apple har fått mye oppmerksomhet rundt sin nye stemmestyringstjeneste Siri. Denne ble lansert sammen med iPhone 4S, og er kun tilgjengelig på denne telefonen.

Hvorfor den ikke er tilgjengelig på andre telefoner og enheter er det bare Apple som vet, da det er teknisk mulig å kjøre tjenesten på eldre iPhone-modeller, og ikke minst iPad 2 som har like sterk maskinvare som iPhone 4S.

Om du skulle klare å installere Siri på din iPhone 3GS er neste problem at Apples tjenere er konfigurert slik at de kun godtar forespørsler fra iPhone 4S.

Siri på iPod Touch og eldre telefoner

Nå har imidlertid hackere klart å omgå Apples sperrer, og dermed gjort Siri tilgjengelig til å kjøre på flere enheter enn iPhone 4S. Arbeidet er dokumentert i videoen i toppen av denne artikkelen, hvor Siri kjører på en iPod Touch.

Om du nå sitter klar til å installere Siri på din iDings er det imidlertid liten mulighet for at dette kan gjøres med det første. Grunnen er at hackerne har modifisert Apples kode, og dermed risikerer å få et ublidt møte med selskapets advokater dersom de offentliggjør hacken.

Nettstedet Macrumors.com har for øvrig pratet med en av utviklerne, som sier at Siri fungerer like bra på iPhone 4 som iPhone 4S.

Kilde: Macrumors.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.