MOBIL

Her kjører Nokia N9 Android 4.0

Kunne du tenkt deg en Nokia N9 med Android Ice Cream Sandwich?

Da Nokia slapp sin N9 var det allerede klart at operativsystemet MeeGo ikke har noen stor fremtid hos produsenten. Nokia jobber fortsatt med å oppdatere telefonen, og nye oppdateringer gir telefonen flere nye funksjoner.

Men dette kommer de åpenbart kun til å gjøre frem til et visst punkt. Da hadde det vært interessant om det gikk an å installere et annet operativsystem på telefonen.

Ice Cream Sandwich

Og det har selvsagt en driftig hacker satt seg som mål å få til. En herre ved navn Alexey Roslyakow har tatt kode som er brukt til å portere Android til Nokia N900, og mekket det til for å få N9 til å kjøre Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Resultatet kan du selv beskue på bildet i toppen av artikkelen.

LES OGSÅ: Slik er Android 4.0

Foreløpig er prosjektet ikke kommet lenger enn at utvikleren har postet et bilde for å skryte, men det er selvsagt lov til å håpe på at det vil komme en hack som lar oss installere Android 4.0 sammen med MeeGo. Det er akkurat nå mulig ved å holde inne volum opp-tasten når telefonen skrus på. 

Det mangler ikke på problemer, da Android 4.0 av forskjellige årsaker i praksis ikke kan brukes på telefonen. Men vi følger med på utviklingen videre. Om du er ekstra interessert er det en god idé å følge Alexey Roslyakov på Twitter.

Kilder: maemo.orgslashgear.com

Les mer om: