MOBIL

Her kjører Nokia N9 Android 4.0

Kunne du tenkt deg en Nokia N9 med Android Ice Cream Sandwich?

Marius ValleMarius ValleJournalist
9. feb. 2012 - 16:06

Da Nokia slapp sin N9 var det allerede klart at operativsystemet MeeGo ikke har noen stor fremtid hos produsenten. Nokia jobber fortsatt med å oppdatere telefonen, og nye oppdateringer gir telefonen flere nye funksjoner.

Men dette kommer de åpenbart kun til å gjøre frem til et visst punkt. Da hadde det vært interessant om det gikk an å installere et annet operativsystem på telefonen.

Ice Cream Sandwich

Og det har selvsagt en driftig hacker satt seg som mål å få til. En herre ved navn Alexey Roslyakow har tatt kode som er brukt til å portere Android til Nokia N900, og mekket det til for å få N9 til å kjøre Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Resultatet kan du selv beskue på bildet i toppen av artikkelen.

LES OGSÅ: Slik er Android 4.0

Foreløpig er prosjektet ikke kommet lenger enn at utvikleren har postet et bilde for å skryte, men det er selvsagt lov til å håpe på at det vil komme en hack som lar oss installere Android 4.0 sammen med MeeGo. Det er akkurat nå mulig ved å holde inne volum opp-tasten når telefonen skrus på. 

Det mangler ikke på problemer, da Android 4.0 av forskjellige årsaker i praksis ikke kan brukes på telefonen. Men vi følger med på utviklingen videre. Om du er ekstra interessert er det en god idé å følge Alexey Roslyakov på Twitter.

Kilder: maemo.orgslashgear.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.