BYGG

Her jobber de på Stortingets tak - uten hjelm

 

UTEN HJELM: To av arbeiderne går uten hjelm, og slik har det vært gjennom store deler av sommeren, til tross for påbud.
UTEN HJELM: To av arbeiderne går uten hjelm, og slik har det vært gjennom store deler av sommeren, til tross for påbud. Bilde: Joachim Seehusen

Først da Teknisk Ukeblad fotograferte bygningsarbeidere uten hjelm og begynte å undersøke, ble det tatt affære på Stortingets tak.

Arbeidstilsynet dukket opp på inspeksjon, men fant at alt var i orden i forhold til krav i lov og forskrift.

Lov og forskrift krever ikke bruk av hjelm for de arbeidene som utføres på Stortingets tak, men Stortinget har krevd bruk av hjelm og nedfelt det i kontrakten, opplyser Eli Pauline Fiskvik, avdelingssjef i informasjons- og dokumentasjonsavdelingen.

Les også: – Bygg og anlegg er på grensen til kaos

Temperatur mot HMS

– Vi tar HMS alvorllig, men med slike temperaturer det har vært i sommer har dert vært litt utfordrende å få alle til å følge hjelmpåbudet. De kan jo ikke få noe i hodet, sier Ole Christian Kirkestuen, daglig leder i Alliero som utfører arbeidene.

Kirkestuen forteller at selskapet har egne HMS-ansvarlige og de har sine egne ukentlige vernerunder, uavhengig av både Arbeidstilsynet og byggherre.

uten hjelm på Stortingets tak Arbeidsmiljø HMSDet legges nytt tak på Stortinget, flere av bygningsarbeiderne bruker ikke sikringsutstyr
Stortinget pusses opp i sommer. Joachim Seehusen

Rehabilitering

Det er en rehabilitering av presidentfløyen som nå pågår.

Arbeidet omfatter omlegging av tak, utskifting av råteskadet materiale på loft og i bærende konstruksjoner, fasaderehabilitering, samt oppgradering av innvendig infrastruktur og enkelte andre vedlikeholdsoppgaver.

Fløyen har også vært plaget med stort varmetap, og prosjektet skal derfor utbedre dette ved å fornye ventilasjonsanlegg og varmekilder.

I tillegg benytter Stortinget anledningen til å rense fasaden og rehabilitere vinduene i denne delen av bygningen.

Les også:

Utsatt byggestart på verdens høyeste bygg

Se hvordan soppen fullstendig overtok huset

Seks av ti offentlige bygg må utbedres  

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.