IT

Her havner IT-milionene

MANNEN PÅ PENGESEKKEN: Difi, her  representert ved direktør Hans Christian Holte, har hatt jobben med å fordele 60 statlige IT-millioner til kommunale fornyingsprojsekter.
MANNEN PÅ PENGESEKKEN: Difi, her representert ved direktør Hans Christian Holte, har hatt jobben med å fordele 60 statlige IT-millioner til kommunale fornyingsprojsekter. Bilde: Leif Hamnes
Leif Hamnes
22. okt. 2009 - 14:58

I dag presenterte Direktoratet for IKT og forvaltning (Difi) del to av sin "vinnerliste" for statlige IT-penger.

Les også: Han har 60 IT-millioner på lur

Som lovet i forrige statsbudsjett, belønnes Kommune-Norges beste prosjekter (og søknadsskrivere) med totalt 60 milioner kroner, og inntil en femdel av budsjettet til hvert enkelt prosjekt.

20 millioner ble delt ut til 50 prosjekter allerede i vår, mens de 111 lykkelige mottakerne av de siste 40 millionene i dag kan lese sitt navn på denne listen.

Belønner Bergen

I den siste søknadsrunden har Bergen kommune fått mest i tilskudd, til sammen 7,3 millioner kroner til 5 prosjekter.

Kongstanken bak den såkalte Delingsbazaren – en kommunal delingskultur – videreføres ved å belønne bergenserne for å legge vekt på at de elektroniske løsningene skal kunne tas i bruk av andre kommuner.

– Bergensprosjektene vil kunne bli et viktig bidrag for realisering av flere fellesløsninger og mer gjenbruk av IT-løsninger i kommunesektoren, sier Difi-direktør Hans Christian Holte.

Bremser bremsing

Målet bak tildelingen har vært todelt.

Samtidig som tiltakene skal gi sårt tiltrengte forbedringer i kommunal elektronisk samhandling, skal de friske millionene også inspirere til satsing og dermed motvirke nedgangstider i IKT-bransjen generelt.

Muligens er det også en stund til neste gang en tilsvarende mulighet dukker opp for landets kommunale IT-sjefer. «Det er ikke planlagt å videreføre tilskuddsordningen», heter det på Difis hjemmeside.

Helse og borgerkontakt

Listen over tilskuddsmottakere viser at modernisering av nettportaler, bedre nettdialog og søknader på nett er populære tiltak i kommunene. Difi gir tilskudd til et førtitall slike prosjekter.

Andre prioriterer avanserte elektroniske tjenester. Det betyr at hele prosessen fra henvendelse via saksbehandling til svar kan foregå elektronisk.

– Dette bidrar til en mer effektiv saksbehandling, raskere svar og til at det blir enklere for innbyggere og næringsliv å følge sine saker, sier Hans Christian Holte.

En annen stor gruppe av prosjektene som får tilskudd, gjelder helse- og omsorgssektoren.

25 prosjekter med 46 deltakende kommuner skal etablere elektronisk samhandling mellom kommunehelsetjenesten, leger og sykehus.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.