BYGG

– Her har man tenkt stort

Petter Stordalen berømmer utviklerne på Hasle i Oslo, hvor det nye hotellet hans skal ligge.

Petter Stordalen skal bygge nytt hotell på Hasle i Oslo i samarbeid med Höegh Eiendom.
Petter Stordalen skal bygge nytt hotell på Hasle i Oslo i samarbeid med Höegh Eiendom. Illustrasjon: Ghilardi+Hellsten / Photon Image
NTB/Knut Bjørheim <knut.bjorheim@tu.no>
28. juni 2018 - 09:28

Petter Stordalen inngår samarbeid med Höegh Eiendom og bygger nytt hotell til 600 millioner kroner på Vinmonopolets gamle tomt på Hasle i Oslo.

Höegh Eiendom og entreprenørselskapet AF-gruppen skal investere milliarder på Hasle og bygger 750 leiligheter, butikker, serveringssteder, en ungdomsskole og kontorer fordelt på 170.000 kvadratmeter.

Ifølge administrerende direktør Eirik Thrygg i eiendomsselskapet skal den 100 mål store ubrukte tomten også huse Petter Stordalens nye hotell.

– Yrende liv!

– Dette er byutvikling! Her har man tenkt større enn grå næringsbygg og et gatemiljø som stenger klokka fem. I stedet blir det boliger, restauranter, yrende liv, familier, venner og arbeid om hverandre. En ekstra bonus er Oslo sentrum rett nedi svingen. Dette området treffer spikeren på hodet når det gjelder hvordan folk vil jobbe og leve i dag. Derfor er vi her, sier Stordalen på nettstedet haslelinje.no.

I disse dager sluttføres forhandlinger om byggekontrakten med entreprenøren.

– Da blir de medeiere og skal være med på å investere 600 millioner kroner i hotellet. Nordic Choice Hotels får en leiekontrakt på 20 år, sier Thrygg.

Det nye hotellet, som skal stå ferdig i 2020, skal ha 217 rom samt kurs- og konferansefasiliteter.

Tomten ligger i et triangel mellom de tre T-banestasjonene Økern, Løren og Hasle.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.