ROBOTER

Her førte automatisering til flere arbeidsplasser

I bedriften Plasto på Åndalsnes jobber robotene 24 timer i døgnet sju dager i uka. Bedriften utvikler seg gjennom forskning i samarbeid med Sintef og NTNU. – Uten robotene, ingen arbeidsplasser, sier sjefen.

Produksjonen og kundemassen hos Plasto er allsidig. Johan Fagerheim er produksjonsmedarbeider med ansvar for denne automatiserte linja. Produktet er lysarmatur til kunden Glamox i Molde.
Produksjonen og kundemassen hos Plasto er allsidig. Johan Fagerheim er produksjonsmedarbeider med ansvar for denne automatiserte linja. Produktet er lysarmatur til kunden Glamox i Molde. Foto: Jørn-Arne Tomasgard
Jørn-Arne Tomasgard
19. sep. 2023 - 05:00

Åndalsnes: Bak veggene i det 5000 kvadratmeter store industrilokalet i næringsområdet Øran er det hektisk aktivitet med roboter og automatiserte produksjonslinjer i alle retninger. Hele produksjonen skjer automatisk. Så lenge det er oppdrag, går maskinene døgnet rundt. De stopper bare for service og vedlikehold. De siste årene har ordreinngangen vært god. Administrerende direktør Lars Stenerud kan ikke huske sist det var stopp, inkludert både helger og høytider. Maskinene jobber, den eneste menneskelige bistanden utenom ordinær arbeidstid er en vaktordning i tilfelle feil. Totalt har de cirka 25 roboter og 20 automatiserte maskiner.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.