MOBIL

Her er Windows Phone 7-telefonene

I dag er den store Windows Phone 7-dagen, og til tross for at lanseringen er noen timer unna er allerede de første mobilene kjent.

Marius ValleMarius ValleJournalist
11. okt. 2010 - 13:55

Minstekrav, WP7

Skjerm: Kapasitiv, multitouch, 800 x 480 piksler
CPU: 1 GHz ARM v7 Cortex/Scorpion
GPU: DirectX9-kapabel grafikkprosessor
Minne: 8 GB lagring, 256 MB RAM
Kamera: 5 megapiksler, fotolys
Annet: Bevegelsessensor, lyssensor, nærhetssensor, AGPS, FM-radio, 6 fysiske taster (tilbake, Start, søk, kamera, strøm/hvilemodus, volum opp, volum ned) 

I dag lanseres Windows Phone 7, og vi er rimelig sikre på at det skal lanseres tre telefoner. Og praktisk nok har det i løpet av dagen dukket opp informasjon om og bilder av tre telefoner. 

De nye modellene kommer fra Samsung, LG og HTC, og har alle en sjuer i modellnavnet sitt.

Alle spesifikasjonene til de nye modellene er ikke kjent, men de er utstyrt med minimum Microsofts krav for Windows Phone 7-telefoner, som du kan sjekke i faktaboksen til høyre.

Samsung Omnia 7

Samsung stiller med en ny Omnia-modell. Denne telefonen har en fire tommers Super-AMOLED-skjerm med 800 x 480 piksler, prosessor på 1 GHz, et kamera med fem megapiksler og 8 GB innebygget minne.

Omnia 7 er ingen småkar, noe målene avslører. Den er 12,2 cm lang, 6,4 cm bred og 1,1 cm tjukk. Vektnåla ender på 138 gram. Det kan lett tilgis med tanke på skjermstørrelsen.

Rask på nett

Under panseret finner vi støtte for super-3G med nedlastingshastigheter på 7,2 Mbps og opplasting på 5,76 Mbps. Det er også støtte for Edge. Skal du koble telefonen til et trådløst nett støtter den 802.11b/g/n.

Bluetooth er på plass, og filoverføring og lading går over vanlig Micro-USB.

Som seg hør og bør er telefonen også utstyrt med AGPS, slik at den kan brukes til posisjonstjenester som geomerking og navigasjon.

HD-video

Kameraet har som nevnt fem megapiksler. Det har også autofokus og kameralys. Om du vil ta opp video kan telefonen filme i HD-oppløsning (720p) med 25 bilder i sekundet.

Taletiden er oppgitt til 8,6 timer i GSM-nettet og 6,1 timer i 3G-nettet. Hviletiden er inntil 16,25 døgn.

Pris og tilgjengelighet er foreløpig ikke kjent.

Informasjonen om Samsung Omnia 7 stammer fra Samsungs russiske nettsider.

Neste side: LG Optimus 7 »
Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.