T2

Her er verdens minste laptop-adapter

Skal passe til de fleste nyere laptop-modeller.

Denne laderen skal ved hjelp av mer optimal økning i frekvens kunne innta en slankere passform og samtidig lade laptopen effektivt.
Denne laderen skal ved hjelp av mer optimal økning i frekvens kunne innta en slankere passform og samtidig lade laptopen effektivt. Bilde: Finsix
13. jan. 2014 - 19:53

Med en fjerdedel av størrelsen og en sjettedel av vekten til dagens adaptere, hevder selskapet Finsix at de kan krympe volumet til dagens laptop-ladere så det merkes.

Finsix er et selskap med røtter fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) og har i samarbeid med sitt tidligere studiested utviklet en ny krets-teknologi som gjør det mulig å slanke strømadapterne.

Adapteret leverer en effekt på 65 watt, som skal være rikelig for mange av dagens laptoper.

Les også: Neste USB-generasjon lader laptopen og leverer 100 watt

Lader også telefonen

I tillegg til å kunne lade laptopen skal Finsix i tilleg ha en 2,1A USB-port som gjør at smarttelefonen eller nettbrettet kan lades opp samtidig som laptopen.

Adapteret er forventet å være tilgjengelig for forbrukere i midten av 2014.

Les også: Overfører 3 Gbps fra taklampa

 

Øker frekvensen

Forskerne fra MIT skal ha utviklet en metode for å å sørge for en langt høyere virkningsgrad av energien som vanligvis forsvinner i et adapter. Elektronikken skal kunne benytte en driftsfrekvens som er opp til 1000 ganger høyere enn i dagens konvensjonelle ladere, i følge MIT Technology Review.

Strømadapteret skal også kunne bli billigere å produsere fordi den skal bruke langt mindre materiale enn dagens adaptere. Mye av vektnedgangen får adapteret ved å fjerne komponeter som magnetiske transformatorer.

Her kan du få et lite perspektiv på størrelsen:

 

Video: Venturebeat

Les også:

Bærbar vannturbin lader batteriene

Nye brikker skal høste energi nesten fra ingenting

Slik fungerer batteriet som endret verden  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.