ARKIVNYHETER

Her er vårens mobilnyheter

Marius Valle, Marius Sørland EltervågMarius Valle, Marius Sørland Eltervåg
27. feb. 2012 - 18:45

BARCELONA: Det var ikke overraskende raskere prosessor, større skjermer, høyere oppløsning og hurtigere mobilnett som sto på planen til mobilprodusentene. Det er det tross alt hvert år.

Vi fikk oss likevel noen solide overraskelser i år, og det var først og fremst Nokia og HTC som sto for de største snakkisene.

Selv om Nokias Symbian-operativsystem er på hell lanserte de en telefon med vanvittige kameraspesifikasjoner. Også HTC brukte mye tid på å fremheve at de har brukt en mye tid på å lage best mulig kamera.

Vi fikk også se en del telefoner med firekjernet prosessor, så regnekraften til noen av telefonene du får kjøpt senere i år vil bli veldig mye større enn på noen telefoner du får kjøpt i dag.Sony

Sony lanserte to nye telefoner i sin Xperia-serie under messen. Xperia P er en ny telefon i mellomklassen rent spesifikasjonsmessig, med en skjerm på 4 tommer, en tokjerneprosessor på 1 GHz og 1 GB arbeidsminne. Telefonen skal ha god grafikkytelse, da den har en sterk grafikkbrikke.

Sony Xperia U er den enkleste nye modellen, med en skjerm på 3,5 tommer, men ellers samme maskinvare som Xperia P. Den har halvparten så mye arbeidsminne.

Begge telefonene får nyeste utgave av Android i løpet av våren. Samtidig lanserte Sony den amerikanske modellen Ion for det europeiske markedet.HTC

Med tungt fokus på kamera gikk HTC-sjefen på scenen med et budskap om at det nå skal bli enklere å ta gode bilder med mobilen.

De tre nye telefonene i den nye One-serien har derfor fått godt spesifiserte kamera med en blender på maks f/2.0, fokustid på 0,2 sekunder, og en egen bildeprosesseringsbrikke. Telefonene har også en hel den smarte nye funksjoner, som mulighet til å ta bilder mens du tar opp video.

Toppmodellen er One X, som har firekjerneprosessor. Mellommodellen One S har et keramisk deksel som strekker seg rundt hele telefonen. One V er den billigste, med enklere spesifikasjoner men godt kamera.Nokia

Nokia-sjef Stephen Elop benyttet like greit anledningen til å lansere en telefon med kamera på intet mindre enn 41 megapiksler. Den nye Symbian-telefonen 808 PureView tar dermed megapikselracet til helt nye høyder.

Nå er ikke tanken at du skal ta bilder i denne oppløsningen, men at du skal kunne zoome inn uten å miste detaljer i bildet eller videoene. Finnene har også brukt mye ressurser på optikken til kameraet, som skal være svært god. Telefonen kommer i mai, og skal koste rundt 4300 kroner.

Nokia lanserte også en enkel Windows-telefon, og slapp Amerika-modellen Lumia 900 i europeisk utgave.Samsung

Samsung hadde ingen stor lansering i år, men viste like fullt frem en Android-telefon med innebygget projektor. Projektoren har 640 x 360 pikslers (nHD) oppløsning, og 16:9-format. Galaxy Beam skal koste 4000 kroner, og kommer i salg i april.

De lanserte to nesten like 10.1 tommers tableter, hvor den ene – Galaxy Note 10.1 - kommer med en penn som lar deg skrive og tegne rett på skjermen. Varianten uten penn – Galaxy Tab 2 (10.1) – er så godt som lik rent spesifikasjonsmessig. Begge kjører Android 4.0, og kommer i salg før sommeren setter skikkelig inn.LG

LG viste frem en hel del nyheter dagene før messen tok til. De mest oppsiktsvekkende er Optimus 4X, som er selskapets nye flaggskip med firekjerneprosessor og 4,7 tommers skjerm.

De har også lansert en ny 3D-telefon, Optimus 3D Max, som har brillefri 3D-skjerm og 3D-kamera på baksiden. Den har også tokjerneprosessor, og alt sammen er pakket pent inn i en telefon som er 9,6 millimeter tykk.Huawei

Kinesiske Huawei slo til med en ny telefon de hevder er verdens kraftigste. Med en egenutviklet systembrikke med fire prosessorkjerner, kraftig batteri og stor skjerm ser Huawei Ascend D quad også lovende ut.

Huawei har også hatt batteriet i fokus. De lanserer derfor en modell med 1800 mAh, og en med 2500 mAh. Telefonen kommer i løpet av våren, men prisen ville de ikke oppgi.ZTE

ZTE hadde en real giantlansering under messa, med et drøss av mobiler og nettbrett. De viste imidlertid mest muskler med ZTE Era, som har firekjerneprosessor, 4,3 tommers skjerm, HD-voice, og Android 4.0.

Dette er altså en skikkelig kraftplugg, noe som i seg selv er interessant fra en produsent som har gjort seg bemerket ved å selge billige telefoner i de lave sjiktene spesifikasjonsmessig.

Bildetekster

Nokia 808 PureView: Nokia sto for årets store overraskelse da de lanserte 808 PureView, med hele 41 megapikslers kamera. Tanken er ikke at du skal ta bilder i denne oppløsningen, men heller at du skal kunne zoome langt inn når du tar bilder, uten å tape kvalitet. Det samme gjelder når du tar opp video. Foto: NokiaSony Xperia P: Xperia P er bygget i aluminium, har doble prosessorkjerner og en lyssterk skjerm. Telefonen har kamera med åtte megapiksler, og tar opp video i full HD. Foto: Marius S. Eltervåg

Sony Xperia U: Sonys rimeligste og minste Xperia-telefon har både dobbeltkjerneprosessor og kraftig grafikkbrikke. Foto: Marius S. Eltervåg

ZTE Era: ZTE lanserte en ny toppmodell med Nvidias Tegra 3-plattform, som altså har fire prosessorkjerner og Geforce-grafikk. Foto: ZTEHTC One X: HTCs toppmodell har firekjerneprosessor, 4,7-tommers HD-skjerm og det meste du kan forvente av en moderne smarttelefon. Kameraet har fått ekstra oppmerksomhet. Du kan ta bilder på et blunk, fotografere under videoopptak og ta seriebilder veldig raskt om du holder inne utløseren. Foto: Marius ValleSamsung Galaxy Beam: Samsung lanserte en telefon med innebygget prosjektør. Bildet skytes ut i en størrelse på inntil 50 tommer, og har HD-oppløsning. Foto: Marius ValleHuawei Ascend D Quad: Huaweis nye toppmodell har ikke bare særdeles kraftig maskinvare, men også et veldig bra kamera, ifølge produsenten. Oppløsningen er åtte megapiksler. Telefonen kjører Android 4.0. Foto: Marius ValleLG Optimus 3D Max: LG lanserte sin andre 3D-telefon i forkant av messen. Denne telefonen har brilleløs 3D-skjerm, stereokamera og ellers rimelig sterk maskinvare. De lanserte også Optimus 4X HD, som har firekjerneprosessor og 4,7 tommers skjerm. Foto: LG

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.