Her er Tandberg-TV-ene

SATSER: Trond Leborg (til venstre), Jan Kristensen og Ove Kristensen, som med selskapet Tandberg Display nå produserer TV-er under Tandberg-navnet. (Bilde: Dag Yngve Dahle)
SALG: Tandberg Displays markedsdirektør Jan Kristensen er fornøyd med å få Tandberg-TV-ene ut i Experts butikker over hele landet. (Bilde: Dag Yngve Dahle)
Tandberg Displays nye TV-er. (Bilde: Dag Yngve Dahle)
  • ftlydbilde

Pressen fikk onsdag se Tandberg Displays ferske TV-kolleksjon. Tandberg-TV-ene lanseres og vises fram under messa Elektrofil 2008, som går av stabelen i Oslo Spektrum kommende helg.

Mye goodwill

Trioen Jan Kristensen, Ove Kristensen og Trond Leborg gjennom selskapet Tandberg Display kjøpt rettighetene til å produsere TV-er under merkenavnet Tandberg.

Vebjørn Tandbergs legendariske radioer, TV-er og stereokomponenter gjør at Tandberg-navnet klinger godt i manges ører. Det kommer gründerne til gode, mener de selv.

Arv og forvaltning

- Vi ønsker å forvalte denne arven, og tror navnet er grunnen til at vi har fått svært god respons hos Expert og i media. Vi vil selge TV-ene hos Expert og hos enkelte sertifiserte forhandlere. Vi vil ikke selge produktene i nettbutikker, sier Ove Kristensen, hovedaksjonær i Tandberg Display.

- Hvorfor ikke?

- Mest fordi vi har valgt å fokusere på at folk skal få kyndig veiledning og råd når de kjøper TV. Da er det viktig å ha kvalifiserte folk tilgjengelig, og det får du ikke i en nettbutikk, sier han.

Les også:Alt over IP

Ny - ikke reparere

Produktene vil ikke bli å finne i nettbutikker, og heller ikke i store kjeder som Elkjøp. Dermed kan selskapet ha litt bedre kontroll over prisingen, og redusere risikoen for merkevareskade som følge av stort prispress.

- Vi satser også på en kvalitetsgarantiordning, der vi gir kundene ny TV i stedet for å reparere TV-en hvis noe er galt, sier Kristensen.

Middels dyrt

Selskapets første modellserie har fått navnet Ergoclass, og består av fire LCD-modeller:

En HD-ready 32 tommer til 7 - 8000 kroner, en 37 tommer (full HD) til cirka 11.000 kroner, en 42 tommer (full HD) til cirka 14.000 kroner og en 46 tommer ((full HD) til cirka 18.000 kroner.Fotball-EM i 4xHD:

Prisene ligger altså i midtsegmentet. TV-ene har sobert design, med svart pianolakk og blank aluminium.

Tandberg Display har ingen tilknytning til selskapet som selger Tandbergs videokonferanseutstyr.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå