MOBIL

Her er Sony Ericssons Android-mobil X10

Sony Ericsson Xperia X10 har en gigantisk skjerm og lynrask prosessor.

Marius ValleMarius ValleJournalist
3. nov. 2009 - 11:28
Vis mer

Sony Ericsson har lansert sin første Android-telefon, Xperia X10. Nykommeren er en full trykkskjermtelefon med et Sony Ericsson-utviklet menysystem og en rekke nyskapende egenskaper.

Se video av telefonen i bunnen av artikkelen

Ansiktsgjenkjenner

Vi biter oss merke i at denne telefonen kan gjenkjenne ansikter av fem valgfrie personer i bilder, og sorterer disse automatisk. På promonettsiden sin skriver Sony Ericsson at ” Xperia X10 gjenkjenner opptil fem ansikter i et bilde og lagrer dem automatisk under vennene dine i telefonen.”

I tillegg har telefonen Timescape, et program som organiserer meldinger, kontaktliste, Facebook og Twitter en og samme applikasjon. Sony Ericsson har også utstyrt telefonen med støtte for Exchange Activesync. Operativsystemet i bunnen er Android 1.6.

Diger skjerm

Xperia X10 er utstyrt med en 480 x 854 pikslers skjerm på hele fire tommer. Dette borger etter all sannsynlighet for en meget skarp og fin skjermopplevelse. Skjermen er dekket av ripesikkert glass.

I tillegg har telefonen et åtte megapikslers kamera med fotolys. Kameraet har funksjoner som ansiktsgjenkjenning, autofokus, bildestabilisator, geomerking og smilelukker. Under videoopptak kan kameralyset brukes som videolampe.

Rask prosessor

Telefonen skal være meget rask, med en prosessor på 1 GHz, 256 MB arbeidsminne og 1 GB innebygget lagringsminne. Telefonen støtter Micro-SD-minnekort på inntil 16 GB, og det følger med et 8 GB-kort i esken sammen med telefonen.

Sony Ericsson har ellers funnet plass til underholdningsfunksjoner, og X10 kan spille musikk og video, har utgang for 3,5 mm minijack og har en forhåndsinstallert Youtuber-avspiller.

Rask nettilgang

Å komme seg på nett skulle ikke være et problem, da Xperia X10 har støtte for super-3G (HSPA) med nedlastingshastigheter på inntil 10,2 Mbps og opplasting på 2 Mbps. X10 har også fått WLAN-støtte. Skal du navigere har X10 AGPS innebygget, og en prøveversjon av navigasjonsprogrammet Wisepilot følger med.

Hvordan batterilevetiden blir på denne telefonen er foreløpig ikke kjent, men den skal være utstyrt med et batteri som har en kapasitet på 1500 mAh. er i skrivende stund ikke kjent, men X10 skal komme i salg i løpet av første kvartal neste år.

Kilde: Pressemelding, GSMarena.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.