MOBIL

Her er Sony Ericsson Xperia Arc

Lekket til det latterlige - nå er den her.

Marius ValleMarius ValleJournalist
6. jan. 2011 - 09:25
Vis mer

Sony Ericsson Xperia Arc. Du kjenner den som Anzu. Den har vært kjent siden i november, og siden da har den måttet tåle å bli kalt en skuffelse av den russiske mobilguruen Eldar Murtazin.

Nå gjør den sin offisielle debut, og det viser seg at Sony Ericsson har klart å holde en hel del hemmelig. 

Reality Display

Først og fremst skjermen: Den er 4,2 tommer, har støtte for multitouch og er kapasitiv. Sony Ericsson kaller det "Reality Display", terminologi som faller i samme kategori som Apples "Retina Display". 

Skjermen er videre utstyrt med Sonys Bravia Mobile Engine, som skal redusere støy i sanntid, gi bedre skarphet og kan justere fargebalanse og kontrast automatisk. Oppløsningen er 854 x 480 piksler.

Skjermen er laget i glass og skal være ripesikker.

Bakbelyst kamera

Kameraet er også en aldri så liten nyhet. Med 8,1 megapikslers oppløsning og Sonys Exmor R bakbelyste bildesensor. At den er bakbelyst betyr enkelt og greit at den har bedre lyssensitivitet, og at den da tar bedre bilder i lavere belysning, som for eksempel innendørs.

Les mer om Exmor R her og her.

Kameraet tar opp video i HD-oppløsning. Det har autofokus og fotolys.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Standard maskinvare

Utover dette er det ikke så mye å heve øyenbryn over på maskinvaresiden.

Her kjører Sony Ericsson trygt på med Android 2.3 (men den skal kunne oppgraderes til Android 3.0 ifølge GSMarena.com), en 1 GHz Qualcomm-prosessor, Micro-SD-minnekort, 512 MB minne, GPS, super-3G og Wi-fi.

Det følger med minnekort på 8 GB i esken sammen med telefonen.

Det er HDMI-utgang, slik at du kan koble telefonen til TV-en din. Merkelig nok er 3,5 mm lydutgangen plassert på venstre side av telefonen, noe som kan vise seg å være litt upraktisk. 

Design

Ellers er designen ganske så interessant. "Arc" er et engelsk ord for "bue", og baksiden er nettop det - buet. I endene er Xperia Arc 9 millimeter tykk, mens den på midten er 8,7 millimeter. Vekten er 117 gram.

Kommer i første kvartal

Nøyaktig når telefonen kommer i salg i Norge er ikke kjent, men forvent å se den før utgangen av mars. Den blir tilgjengelig i fargene mørk blå og sølv.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Prisen er ikke kjent men vi antar at den blir omtrent den samme som Xperia X10 da den kom i salg, altså nærmere 5000 kroner.

Se videoen under for et inntrykk av designen til Xperia Arc.

Kilde: GSMarena.com, pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.