MOBIL

Her er Samsungs nyheter

MWC 2012: Samsung har lansert flere nye nettbrett og mobiltelefoner.

Marius ValleMarius ValleJournalist
27. feb. 2012 - 15:54

I motsetning til de fleste av sine konkurrenter har ikke Samsungs holdt noen storslått presselansering under Mobile World Congress i år. I stedet har de kjørt en "myk lansering" og vist frem noen nye produkter på sin stand.

Her finner vi alt fra mobiltelefoner til tableter, og en del nye tjenester.

Mobiltelefonene

Galaxy Beam

Det har bare blitt lansert én ny telefon i år. Dette er Samsung Galaxy Beam, som ble presentert allerede natt til søndag. Denne telefonen har innebygget projektor, slik at du kan vise bilder og annet innhold fra telefonen rett på veggen.

Bildet kan være inntil 50 tommer, og det har nHD-oppløsningen 640 x 360 piksler og 16:9-format. Vi har kikket litt på telefonen, og konstaterer at det tross skryt av at projektorlampen er sterk krever rimelig mørke omgivelser for at bildet ikke skal oppleves som litt blasst. 

Nå har vi selvsagt ikke fått testet telefonen ut i det virkelige liv, så vi skal være forsiktige med å mene så mye om dette foreløpig.

Telefonen kommer til Norge i juli, og skal koste 4000 kroner.

Beam har vi for øvrig allerede omtalt grundig i en egen artikkel, og vi kommer tilbake med en lyntest av telefonen senere.

LES MER: Samsung lanserer Galaxy Beam

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Galaxy Ace og Mini 2

Ace 2 og Mini 2 blir relansert under Mobile World Congress. Disse telefonene dukket først opp for en uke siden

Av de to er det Ace 2 (til venstre) som har fått den største oppgraderingen. Den kommer nå med tokjerneprosessor på 800 MHz, 768 MB arbeidsminne og 4 GB lagringsminne. Den har også støte for minnekort. 

Skjermen er en LCD-variant på 3,8 tommer med 480 x 800 pikslers oppløsning. Ace 2 har fått Android 2.3 Gingerbread, og menysystemet TouchWiz 4.0.

Mini 2 er den enkleste telefonen, som har 3,3 tommers skjerm med 320 x 480 pikslers oppløsning. Den har en 800 MHz enkeltkjerneprosessor og 512 MB arbeidsminne.

LES MER: Samsung lanserer Galaxy Ace og Mini 2

Tableter

Det er først og fremst tabletene som er i fokus hos Samsung i år. De har lansert to nye, og vist frem et par vi har hørt om tidligere.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Galaxy Tab 2 (10.1)

Den nye utgaven av Galaxy Tab 10.1 dukket i likhet med Galaxy Beam opp allerede natt til søndag. Dette er en moderat oppgradert utgave av forgjengeren.

Galaxy Tab 2 (10.1) har fåt samme skjermtype og oppløsning som forgjengern, altså en LCD med 1280 x 800 pikslers oppløsning. 

Maskinvaren bak er fremdeles en Tegra 2-systembrikke med dobbeltkjerneprosessor på 1 GHz. Arbeidsminnet er på 1 GB, og lagringsminnet på 16 og 32 GB avhengig av variant.

Det betyr imidlertid ikke at nyhetene ikke finnes. Mange vil sette pris på at Galaxy Tab 2 (10.1) har fått støtte for Micro-SD-minnekort. En annen detalj er at høyttalerene er flyttet til fremsiden av enheten, slik at du får stereolyd rett i fleisen.

I motsetning til tidligere skal du nå også kunne bruke brettet til å ringe med. 

Det nye brettet slippes også med Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Prisen skal ifølge Samsung være "fornuftig", og etter det vi forstår skal den være billigere enn forgjengeren.

LES MER: Samsung lanserer Galaxy Tab 2 (10.1)Galaxy Note 10.1

Samsung lanserer også en 10.1-tommers Galaxy Note. Det vil si, i praksis er Galaxy Note 10.1 en Galaxy Tab 2 (10.1), med noen forskjeller.

Prosessoren er klokket opp til 1,4 GHz. Det følger også med en såkalt "S-pen", som du kan bruke til å skrive på skjermen og å navigere i menyene med.

Dette er den samme typen penn som følger med Galaxy Note (altså mobiltelefonen), og det er installert flere apper hvor du kan tegne og skrive på skjermen. 

Mens du på Galaxy Note hadde pennen integrert i enheten, er den ikke det på Note 10.1. Det følger imidlertid med en holder gjør at du kan feste pennen til tableten.

Utseendemessig er den nye Note-varianten lik Galaxy Tab 2 (10.1). Den kommer med 16 GB lagringsminne, og støtte for minnekort. Som på Galaxy Tab 2 (10.1) er det stereohøyttalere i front.

Note 10.1 kommer i salg i mai, og skal koste 6000 kroner.

Vi kommer tilbake med en nærmere titt på den nye Note 10.1 senere. Du kan lese mer om Note 10.1 på tu.no.

Galaxy Tab 2 (7.0)

I tillegg til de nye tabletene tok Samsung seg også tid til å vise frem sjutommeren Galaxy Tab 2 (7.0) igjen.

Denne ble lansert tidligere denne måneden. Skjermen måler 7 tommer, og har oppløsningen 1024 x 600 piksler. Altså det samme som forgjengeren, Samsungs første Galaxy Tab.

Tab 2 (7.0) har fått tokjerneprosessor, 1 GB arbeidsminne, 16 GB lagringsminne og støtte for minnekort. Den kommer med Android 4.0 og Samsungs menysystem TouchWiz.

Nyheten skal komme i salg i mars.

LES MER: Samsung lanserer Galaxy Tab 2 (7.0)

Galaxy S WiFi 5.0

Samsung presenterer også en ny utgave av mini-tableten Galaxy S Wi-fi 5.0. Som navet antyder har denne en femtommers skjerm. Oppløsningen er 480 x 800 piksler, og skjermtypen er LCD.

Den har ingen SIM-kortstøtte, så du kan ikke bruke den til å ringe med i mobilnettet.

Derimot har den innebygget DAB- og DMB-støtte. Det vil si at du kan ta inn digitale radio- og TV-sendinger. 

Den har en integrert antenne du kan trekke ut hvis behovet skulle melde seg, men ifølge Samsung skal mottaket også være bra om du ikke trekker ut denne.

Galaxy S WiFi 5.0 kommer i salg i Norge i april.

Prisen skal ligge på 3000 kroner uten 3G, og 3700 kroner med 3G og ringemuligheter.

Tjenester

I tillegg til de nye produktenen har Samsung vist frem en rekke nye tjenester.

Med selskapets nye TV-er kan du bruke Samsung-telefonen eller -tableten din til å spille på TV-en. Flere spiller kan koble hver sin enhet til TV-en, og spille sammen. Dermed blir enhetene som spillkontrollere å regne.

De viser også frem Family Story, som beskrives som en slags "Facebook for familien". Tanken er at TV-en og mobilene er koblet til samme hjemmenettverk, og kan laste opp bilder og video til TV-en. Dermed kan du se hva resten av familien har drevet med siden sist, enten ved å se på TV-en eller ved å bruke en egen app på mobilen.

Mobilene- og tablenete får for øvrig en ny fjernkontroll-app til Samsungs TV-er. Det skal videre bli mulig å hente innhold fra ditt eget hjemmenetterk og spille av dette på TV-er hjemme hos andre. Du kan altså logge deg på hos en venn, og spille filmene du har hjemme.

Smart skole

Samsung viser også frem en såkalt "Smart School"-konsept. Her får elevene utdelt hver sin Galaxy Tab med tastatur, og kan følge undervisningen på tableten. Læreren kan skrive på en stor trykkskjerm som skal erstatte den vanlige tavlen.

Elevene kan levere inn for eksempel svar på prøver fra tabletene. Og det blir ingen mulighet til å snike seg til spilling eller surfing i timene. Læreren kan nemlig se hva som foregår på elevens skjerm. Om noen ikke følger med kan læreren gå inn og låse skjermen.

NFC-betaling

Samsung demonsterer en betalingsløsning som bruker NFC-utstyrte betalingskort og mobiler under messen. Tanken her er at mobiltelefonen skal brukes som betalingsterminal. 

Et eksempel som trekkes frem er på en restaurant. Servitøren kan ta bestillingen din på mobilen, og når du skal betale henter han eller hun opp din bestilling igjen, og kan enkelt se hvor mye du skylder. Når du så skal betale berører servitøren bare Visa-kortet ditt med mobilen, og så belastes kontoen din.

Kvittering kan skrives ut med en Bluetooth-basert skriver, eller eventuelt sendes via SMS eller e-post.

Integrerer tableten i bilen

Produsenten viser også frem en løsning som integrerer tableten eller mobilen din med bilens datamaskin. For å gjøre dette plugger du en adapter på bilens OBD2-kontakt, som alle nyere biler er utstyrt med. Denne adapteren kommuniserer så med tableten eller mobilen via Bluetooth.

Via tilkoblingen kan for eksempel tableten hente ut informasjon om hastighet, turtall, oljetrykk og alle mulige andre data fra bilens datamaskin.

På tablet-siden kan du så se når bilen skal til service igjen, hvor mye bensin du bruker og annet. Tableten eller mobilen din kan dermed fungere som en avansert kjørecomputer, som har integrert navigasjon.

Utover uken kommer vi med en nærmere titt på flere av de nye produktene til Samsung. Det er altså bare å følge med på Mobili.

Her finner du alle våre artikler fra Mobile World Congress

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.