MOBIL

Her er Samsung Nexus Prime

Samsung lokker med en perfekt kombinasjon. Vi tipper vi snakker om Nexus Prime.

Marius ValleMarius ValleJournalist
5. okt. 2011 - 08:13

Samsung har nettopp publisert en teaser-video som handler om en kommende lansering. Etter alt å dømme snakker vi om en telefon, og all logikk tilsier at vi her har med den neste Nexus-telefonen å gjøre. Både Googles og Samsungs logoer vises i videoen.

Den neste Nexus-telefonen går under navnet Nexus Prime eller Nexus Galaxy på ryktebørsen.

I videoen vises siden av en telefon som er kurvet. Den Samsung-produserte Nexus S har også slik kurving. På siden ser vi at telefonen har tre kontaktpunkter, trolig for tilkobling til dokkingstasjoner. Ellers ser vi at nedsiden av telefonen har en hake. Og selv om det ser veldig slik ut, kan vi ikke være helt bombesikre på at det faktisk er en telefon i videoen.

Skaffer PR

Det som i alle fall er ett hundre prosent sikkert er at vi i Mobili har gått rett i honningfella til Samsungs PR-apparat. Videoen er åpenbart laget for å skape blest om en kommende lansering. Denne skal dukke opp 11. oktober.

Ice Cream Sandwich

At vi er så skråsikre på at det er en ny Nexus-telefon vi får se er det flere grunner til. For det første skal Google lansere en ny versjon av Android i disse dager, kalt Ice Cream Sandwich. Med ny versjon følger ny Nexus-mobil. Samsung lagde den forrige, og som markedslederen på Android-telefoner er det ikke unaturlig at de lager den neste.

For det andre så dukket det nettopp opp et bilde av det som skal være telefonen på GSMarena.com. De har fått bilde og info fra en anonym tipser, som kaller telefonen Nexus Prime.

HD-skjerm

Spesifikasjonene skal inkludere en Super-AMOLED-skjerm med HD-oppløsningen 720 x 1280 piksler. Dette skal gi en pikseltetthet på 320 piksler per tomme (PPI).

En annen detalj som antyder at telefonen kjører Android Ice Cream Sandwich er at den mangler taster på fremsiden. Den nye Android-versjonen skal være en sammensmelting av telefonvarianten Android Gingerbread og nettbrettvarianten Honeycomb. Sistnevnte har menytaster på skjermen. Det har telefonen på bildet også.

Nå som Apple overrasket alle ved å lansere en ny iPhone som spesifikasjonsmessig ligger et stykke bak toppmodellene i markedet, ser det ut til at andre produsenter står klare til å ta førersetet når det kommer til imponerende telefoner. Vi skal definitivt følge med 11. oktober (som er kommende tirsdag).

Kilder: YouTube.com, GSMarena.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.