MOBIL

Her er Samsung Galaxy S 2

Stor og rå skjerm, tokjerneprosessor, og lynrask 3G. Galaxy Tab får også en oppfølger.

Marius ValleMarius ValleJournalist
12. feb. 2011 - 18:20

Samsung skal lansere sine nye produkter søndag klokken 18, og på forhånd har ryktene sagt at det i alle fall kommer en ny Galaxy S-telefon.

Nå ser det ut til at hemmelighetene er blåst. Et koreansk nettsted har publisert et bilde og en pressemelding som skal stamme fra Samsung. Engadget hevder å vite at det er snakk om ekte saker.

I samme slengen blåste også det koreanske nettstedet oppfølgeren til Galaxy Tab, som passende nok skal hete Galaxy Tab 2.

Slik er Samsung Galaxy S 2

Den nye telefonen skal være særdeles tynn, og måle 8,49 millimeter på det tynneste. Til sammenligning er Sony Ericsson Xperia Arc 8,7 millimeter på sitt tynneste.

Operativsystemet er Android 2.3 Gingerbread, mens brukergrensesnittet er Samsungs TouchWiz-system.

2 x 1 GHz

Galaxy S 2 har en tokjernet prosessor på 1 GHz. Det er her snakk om Samsungs systembrikke Orion, som nå har fått navnet Exynos 4210.

Telefonen har støtte for HSPA+, som er super-3G med nedlastingshastigheter på inntil 24 Mbps.

De øvrige spesifikasjonene er ikke dårligere enn forgjengeren, Galaxy S, så her får du Bluetooth 3.0, en 4,3 tommers Super-AMOLED-skjerm og støtte for Wi-fi 802.11b/g/n.

Telefonen skal også ha NFC. Det vil si at du kan overføre data over veldig korte avstander og bruke telefonen som for eksempel et betalingskort.

Resten kommer på søndag

Det er ingen grunn til ikke å anta at den også har GPS, minst 16 GB innebygget minne, støtte for minnekort, 3,5 mm minijack-utgang og et rimelig greit kamera.

Resten av spesifikasjonene og en lyntest av telefonen leser du her på Mobili.no søndag kveld.

Slik er Galaxy Tab 2

Mange ble skuffet da det ble klart at Samsung ikke har planer om å oppgradere Galaxy Tab til Android 3.0. Galaxy Tab 2 kan være grunnen.

Denne tableten har 10,1 tommers skjerm og kjører Android 3.0. Den skal i likhet med Galaxy S 2 ha en Exynos-systembrikke med tokjernet prosessor på 1 GHz.

Galaxy Tab 2 får også et åtte megapikslers kamera med videoopptak i full HD (1080p).

Følg med på søndag

Det er med andre ord mye å glede seg til hos Samsung på søndag. Mobili dekker lanseringen og kommer med store lyntester av alle Samsung-nyhetene.

Kilde: Engadget.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.