MOBIL

Her er Samsung Galaxy Camera

Samsungs nye kamera har Android 4.1 og plass til SIM-kortet ditt.

Den kanskje mest uvanlige nyheten fra kveldens Samsung-pressekonferanse var lanseringen av Galaxy Camera. Dette er det Samsung mener er en ny produktkategori - en slags krysning av et kamera og en smarttelefon.

Ikke at et kamera med Android i seg selv er noe nytt. Nikon lanserte et slikt for en uke siden. Men Samsungs kamera har Android 4.1 - altså den nyeste utgaven av operativsystemet.

LES OGSÅ: Alt du trenger å vite om Android 4.1

Galaxy Camera er utstyrt med en 4,8 tommers trykkskjerm, og har full tilgang til Google Play for apper, slik at du kan installere Angry Birds her om du vil. Det er mulig å sende SMS, og du kan laste bildene du tar rett opp til Facebook.


Android 4.1 på Galaxy Camera.

Bruk mobilen som søker

Kameraet har også fått en smart funksjon som gjør at du kan bruke mobiltelefonen din som søker. Altså kan du sette kameraet på et stativ, og se hva som foregår på telefonens skjerm. Praktisk om du for eksempel skal ta et gruppebilde hvor du selv skal være med.

Det er også integrert talestyring, slik at du for eksempel kan si til kameraet at du vil zoome, eller at du vil ta bilde.

16 megapiksler

Noe av det viktigste med et kamera er selvsagt at det kan ta bilder. Galaxy Camera stiller med en BSI CMOS-sensor på 16 megapiksler. Optikken har en blender på f/2.8, en brennvidde tilsvarende 23 mm, og 21 ganger optisk zoom.

Bildene kan du redigere rett på kameraet, og sende avgårde i e-post, til Dropbox eller ditt foretrukne sosiale nettverk med en gang.

Kameraet kommer i salg i oktober, og skal koste 4500 kroner.

Les mer om: