Her er Playstation-telefonen

Her er Playstation-telefonen
Xperia PLAY kommer med utskyvbar spillkontroller og fire tommers skjerm. Bilde: Sony Ericsson

Sony Ericsson annonserte i går sin lenge rykteomspunnede Playstation-telefon, og den har fått navnet Xperia PLAY.

Kontroller

Telefonen har en firetommers berøringsskjerm med oppløsning på 480 x 854 piksler, men under skjermen finner du en utskyvbar spillkontroller.

Kontrolleren minner (selvfølgelig) på mange måter om Playstation-kontrolleren, med de velkjente kryss-, firkant, trekant- og sirkel-tastene, piltaster og to analoge touchpader.

Skulderknapper er også på plass, men her får du bare én på hver side, ikke to.

Snapdragon Utenom spillfunksjonaliteten snakker vi også om en (relativt tykk) smarttelefon.

Snapdragon

Det hele drives av en Snapdragon-prosessor på 1 GHz og en egen grafikkprosessor fra Adreno som lover heftige spill i 60 bilder i sekundet.

Xperia PLAY vil kjøre Android 2.3, også kalt Gingerbread. Den har et kamera på 5,1 megapiksler med autofokus og fotolys, 3,5-millimeter-plugg, aGPS og det meste annet vi har begynt å forvente av en moderne smarttelefon i dag.

Feit

Vekten er imidlertid ganske massive 175 gram, og Playstation-telefonen er hele 1,6 centimeter tykk. Batteritiden er oppgitt til opptil 8 timer og 25 minutter i GSM-nettet, og 6 timer og 25 minutter i 3G-nettet. Spille kan du gjøre i opptil 5 timer og 35 minutter.

Sony Ericsson har signert innholdsavtaler med en rekke partnere, blant andre Electronic Arts, Namco Bandai, Digital Legends, PopCap og Gameloft.

Xperia PLAY skal være i butikkene i mars i år, til en hittil ukjent pris.

Les også:

TEST: Du store kineser!

Les mer om: