T2

Her er nye iPhone

iPhone 4 er en definitiv oppgradering fra 3GS, som har vært en udiskutabel suksess.
iPhone 4 er en definitiv oppgradering fra 3GS, som har vært en udiskutabel suksess. Bilde: Apple
Stein Jarle Olsen
8. juni 2010 - 09:31

Apple-sjef Steve Jobs lanserte i går kveld det som alle visste om på forhånd: iPhone 4. Og forbedringene fra 3GS-varianten er markante.

Tettere

Skjermen er like stor som tidligere, men oppløsningen er firedoblet, til 960 x 640 piksler.

Epletelefonen har dessuten fått kamera også på skjermsiden, og dermed støtte for videosamtaler.

Kameraoppgradering

Hovedkameraet har fått en boost til fem megapiksler, og støtter nå videoopptak i 720P med 30 bilder i sekundet. Det skyldes delvis den nye A4-prosessoren, som er den samme som sitter i iPad. En LED-blits er også på plass i iPhone 4.

Apple har nok for øvrig droppet G-en med vilje – der 3G-varianten innførte støtte for nettopp 3G, er det lite nytt på nettverkssiden i iPhone 4, med unntak av wifi-brikken, som nå har fått støtte for 802.11n. Ingen LTE-støtte, med andre ord.

Bedre batteri

I tillegg skal Apple ha klart å skvise inn et litt større batteri. Det skal gi opptil sju timer tale i 3G-nettverk, 10 timer med surfing over wifi eller 40 timer musikkavspilling.

Med iPhone 4 innfører Apple også det nye iPhone OS, kalt iOS 4. Med det får endelig iPhone støtte for å gjøre flere oppgaver på en gang, såkalt multitasking, i tillegg til en rekke andre påståtte forbedringer.

iPhone 4 blir tilgjengelig i USA, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Japan 24. juni, til samme pris som dagens 3GS-modell, altså 199 dollar for 16 GB-varianten, pluss abonnement.

Telefonen blir tilgjengelig i Norge i løpet av juli, opplyser Apple.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.