KARRIEREARBEIDSLIV

Her er Norges beste arbeidsplasser

Ny kåring.

Fellesskapsfølelse på jobb teller høyt når Norges beste arbeidsplasser skal kåres.
Fellesskapsfølelse på jobb teller høyt når Norges beste arbeidsplasser skal kåres. Bilde: Colourbox.com
19. mars 2013 - 10:25
Vis mer

Microsoft Norge stikker av med seieren for Norges beste arbeidsplass i kategorien Store virksomheter.

– Microsoft vinner denne kåringen som en følge av at de jobber systematisk og strategisk med mennesker og kultur. De viser tro på at det er medarbeiderne som er avgjørende for deres suksess, og dette gir utslag når det nå er medarbeiderne som har sagt sin mening, sier Jannik Krohn Falck, administrerende direktør i konsulent- og analyseinstituttet Great Place to Work, som står bak kåringen.

22 000 ble spurt

I Norge har de intervjuet 22 000 ansatte om deres arbeidsplasser. Undersøkelsen er basert på en kulturanalyse, kartlegging av tillit mellom ledelse og ansatte, stolthet over egen arbeidsplass og fellesskapsfølelsen på jobb.

Administrerende direktør Hege Skryseth i Microsoft Norge er veldig glad for at de er kommet på førsteplass.

– Vi er svært glade for at mange år med innsats for å skape stor grad av fleksibilitet, tillit og stolthet internt gir så gode resultater, sier Skryseth.

På listen over de store multinasjonale selskapene fra hele Europa er Microsoft, med sine 10,153 ansatte, også på førsteplass.

Les også: Slik må en bedrift være for å tiltrekke talenter

Hege Skryseth, administrerende direktør i Microsoft Norge, kan juble over å være leder for Norges beste store arbeidsplass.
Hege Skryseth, administrerende direktør i Microsoft Norge, kan juble over å være leder for Norges beste store arbeidsplass.

Nummer to og tre

På andre- og tredjeplass i kategorien Store virksomheter kommer Finn.no og Steria.

Begge selskapene har mange år på rad vært blant de 10 mest attraktive arbeidsplassene.

– De siste seks årene har vi hatt sterk organisk vekst i antall medarbeidere. Det gjør arbeidet med organisasjon og kultur desto viktigere, slik at vi beholder og utvikler det unike ved Steria, sier HR-direktør Solfrid Skilbrigt i Steria Skandinavia.

Kategori mellomstore virksomheter

Bedrifter med 50-250 medarbeidere faller under kategorien Mellomstore virksomheter.

På første plass finner man selskapet Webstep, et konsulentselskap innen IT.

I begrunnelsen blir det lagt vekt på deres evne til å snu det tradisjonelle hierarkiet på hodet slik at lederen blir mer i bakgrunnen.

I tillegg viser undersøkelsen høy grad av tillit og fellesskapsfølelse blant de ansatte.

Les også: Disse ingeniørene blir det mest behov for

Kategori små virksomheter

Kåringen tar for seg også de små bedriftene, gjerne med 20-50 medarbeidere. På første plass finner man selskapet Itema i Trondheim.

En av årsakene til at de vinner kåringen er et sterkt familiefokus og ordninger hvor man tilpasser familielivet til arbeidssituasjonen.

– I tillegg har de en utstrakt og integrert bruk av sosiale medier i internkommunikasjonen, noe som styrker fellesskapsfølelsen, sier Jannik Krohn Falck.  

På andreplass kommer IT-konsulentfirmaet Iterate med 32 ansatte i Oslo og Wroclaw, Polen.

På tredjeplass finner man også et annet IT-konsulentselskap, Conceptos Consulting, med kontorer både i Oslo, Trondheim og Stavanger.

Betaling

Til sammen deltok 162 selskaper i kåringen i Norge. De svarte på 58 spørsmål i medarbeiderundersøkelsen.

Ifølge selskapets retningslinjer tilbyr ikke Great Place to Work tjenester for å hjelpe organisasjoner med å komme med på listene. Evaluering av listene skal være basert på en objektiv tolkning. Systemet tar ikke høyde for en bredere kjøpshistorikk eller engasjement med Great Place to Work.

Likevel koster det for selskaper å bli nominert for å være med. Ifølge nettstedet digi.no er prisen mellom 50 000-100 000 kroner.

Les også:

Dette er Norges drømmeyrke

De 10 mest populære teknologi-arbeidsplassene

Dette bør du spørre om på jobbintervjuet  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.