Her er noen av søkerne til toppjobb i Statens vegvesen

Når ansettelsen av ny direktør for Vegvesen-divisjonen Transport og samfunn nå starter, skjer det med hele 21 kandidater på søkerlisten. Noen er kjente navn, med solid bakgrunn.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
20. apr. 2023 - 10:07

Det er stillingen etter Morten Lund som nå skal fylles. Jobben er en av tilsammen seks divisjonsdirektører i Statens vegvesen, direkte underlagt vegdirektøren. 

Direktøren for divisjon Transport og samfunn har det overordnede ansvaret for å utvikle og implementere strategier og tiltak som bidrar til en fremtidsrettet og bærekraftig transportsektor i Norge, heter det i stillingsutlysingen fra Statens vegvesen.

– Divisjonen har en veldig sammensatt portefølje. Samtidig representerer den helheten i veisektoren, alt fra planlegging, veiteknologi, trafikksikkerhet, samfunnsutvikling og klima, til Nasjonale Turistveger og Norsk Vegmuseum. Slik beskrev Morten Lund selv jobben nylig han nå forlater for å bli pensjonist, til Veier 24.

  <i>Foto:  Copyright</i>
  Foto:  Copyright

Nils Audun Kårbø (60) er allerede konstituert i stillingen som han nå har søkt på, og den velkjente Vegvesen-mannen er nok også blant de sterkeste kortene i søkerbunken. Han har vært leder for en av avdelingene i den divisjonen som han nå leder, en jobb han har hatt siden 2015. Han tidligere vært leder i to omganger for Blom Geomatics, jobbet for Statens kartverk og  Norsk Institutt for jord- og skogkartlegging (NIJOS).

 
 

En annen sterk kandidat, er Aud M. Riseng (58). Hun har hele 17 års bakgrunn i Statens vegvesen, der hun har hatt diverse lederroller opp gjennom tiden - sist som vegsjef i Hedmark. I dag er hun samferdselssjef i Innlandet fylkeskommune, en jobb hun har hatt siden omorganiseringen av veiadministrasjonene i 2020. Riseng har også vært politiker for Arbeiderpartiet i Hamar, og var ordførerkandidat for Arbeiderpartiet ved forrige lokalvalg.

 
 

Spennende kandidat er også Einar Aassved Hansen (65), som de siste 12 årene har vært ansatt i Trondheim kommune. Det meste av tiden har han vært byutviklingsdirektør, men de siste månedene som seniorrådgiver direkte underlagt kommunedirektøren. Einar Aassved Hansen var i omlag 10 år i Sintef, blant annet som forskningssjef. Betong var hans hovedfag der, og han var gjennom flere år også leder for Norsk Betongforening.

  <i>Foto:  Espen Solli</i>
  Foto:  Espen Solli
i dag regiondirektør Kriminalomsorgen region Nord. Men har tidligere jobbet i Statens vegvesen. Først som leder for trafikant og kjøretøyavdelingen i region Midt, deretter på trafikant og kjøretøydivisjonen som leder for både brukertjenester og trafikant.
 
 
 
 
En annen søker er Øyvind Horntvedt (53), som har solid ledererfaring fra flere stillinger i Kongsberg Maritime, også utenlands. Han har også jobbet i Telenor, og vært forsker ved Sintef.
 
En annen kandidat med red ledererfaring fra teknologiorienterte kunnskapsbedrifter er Are Bergquist (57) fra Trondheim. Han har hatt lederstillinger i Arbeidstilsynet siden 2017, og eller i private selskaper for Deolitte og Matiqe, og før de som adm dir i Posten Logistikksenter.
 
 
 

Fredrik Svalestuen (41) hadde vært en spennende kandidat om Statens vegvesen ønsker å satse på nytt og friskt blod. Svalestuen er i dag leder for IP og planlegging i Veidekke, og har blant annet en doktorgrad innen informasjonsflyt mellom planlegging og bygging i anleggsprosjekter.

 

Her er søkerlisten slik vi har fått den fra Statens vegvesen:

Nr  Navn  Alder  Poststed  Stilling
1  Mahsa Akrami 30 Snarøya  
2 Kvinne 59    
3 Trukket      
4 Are Bergquist 57 Trondheim Spesialrådgiver
5 Kristbjørn Bjarnason 58  Stjørdal  Group Head of Sourcing
6 Trukket      
7 Frode Børstad  52 Skåla Regiondirektør
8 Andreas Enge 51 Jakobsli Direktør for partnerskap og strategi
9 Eskil Enger-Johnsen 44 Bodø Sjef M&T og NMCC
10 Hans Willy Flisnes 62 Ålesund DL
11 Einar Aassved Hansen 65 Trondheim Seniorrådgiver
12 Øyvind Horntvedt 53 Trondheim Senior Vice President
13  Jan Kolbjørn Håkonsen 49 Trondheim Sjef Transport
14 Nils Audun Karbø 60 Ås Avdelingsdirektør
15 Trukket      
16 Lars-Marius Lilledal 38 Heimdal  COO/ Leder drift
17 Stian Lyngsgård 43 Voss Regionleder
18 Roar Norvik 49 Saksvik Leder konsernsatsing
19 Marko Radosavljevic 39 Stavanger Transportleder
20 Aud M. Riseng 58 Hamar Samferdselssjef
21 Kvinne 46    
22 Fredrik Svalestuen 41 Trondheim Avdelingsleder


   
    
    
    
   

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.