MOBIL

Her er Motorola Droid Razr

Motorola plukker frem et gammelt modellnavn og lanserer verdens tynneste smarttelefon med verdens første qHD-Super-AMOLED.

Marius ValleMarius ValleJournalist
18. okt. 2011 - 21:49

Motorola har brukt tirsdagskvelden på å lansere en splitter ny Android-toppmodell. Droid Razr er en modell som har gått runder på ryktecatwalken, og som nå er offisiell.

Ikke med den nye Android Ice Cream Sandwich som trolig lanseres i natt, men med Android 2.3.5 Gingerbread.

Og vi snakker her om en kjekk sak for alle som er glade i godt spesifiserte telefoner. Motorola har også valgt spesielt materiale til denne telefonen.

Kevlar själ

Droid Razr har nemlig fått deksel laget i kevlar. Ja, kevlar. Materialet som blant annet brukes til å lage skuddsikre vester. Som mange andre telefoner har Droid Razr også fått skjermglass av typen Corning Gorilla Glass. Dette er forsterket og dermed vanskelig å ripe eller knuse.

I tillegg skal selve dekselet og elektronikken inni telefonen være dekket med en beskyttelse mot vann, slik at telefonen ikke fukskades lett.

Verdens tynneste

Telefonen er ikke mer enn 7,1 millimeter tykk, så vi snakker her om verdens tynneste smarttelefon. Dermed følger telefonen i Razr-fotsporene fra de gamle modellene med samme navn. Dette var telefoner hvis store salgsargument var at de var syltynne.

Skjermen er en nyhet i seg selv. Motorola har vært hos Samsung og handlet Super-AMOLED. Denne er 4,3 tommer stor, og har oppløsningen 540 x 960 piksler. 

Tokjernet

Under dette panseret finner vi en tokjerneprosessor på 1,2 GHz. Denne står i Texas Instruments' systembrikke OMAP4430, som også brukes i LGs flaggskip Optimus 3D.

Dermed har telefonen også den sterke grafikkprosessoren PowerVR SGX540, som i våre ytelsestester har gjort det veldig bra.

Arbeidsminnet er for øvrig 1 GB, mens lagringsminnet er 16 GB. Det følger med minnekort på 16 GB. Det er mulig å stappe i et større minnekort dersom du finner at dette blir i minste laget.

4G-telefon

Utover de vanlige spesifikasjonene som GPS, super-3G og Wi-fi har Droid Razr også LTE. Dette er mobilnetteknologien som NetCom markedsfører som 4G i Norge.

Telefonen har ellers kamera med åtte megapiksler og mulighet for videoopptak i full HD (1080p).

Batteriet har en kapasitet på 1780 mAh, noe som i utgangspunktet er mye (spesielt med tanke på tykkelsen). Motorola har imidlertid tatt grep for å sikre at batteriet varer så lenge som mulig.

Strømstyring

Programvaren for dette kalles SmartActions, og kan styres av deg som bruker telefonen. Det er blant annet mulig å skru av Bluetooth når du kommer hjem, og skru ned prosessorhastigheten når du ringer. Slik kan du du selv justere batteribruken etter eget bruksmønster.

Telefonen er kompatibel med Motorolas nye Lapdock, som ble lansert i forrige uke. Dette er kort fortalt en liten PC som drives av mobilen.

Kommer den over dammen?

Og nå til den kjipe delen av denne artikkelen: Droid Razr er lansert hos den amerikanske operatøren Verizon. Noen lanseringsplaner utenfor USA er ikke kjent.

Men siden Motorola nå er tilbake for fullt i Norge krysser vi fingrene for at telefonen dukker opp på denne siden av dammen etterhvert.

Den skal for øvrig ikke bli billig. 299 dollar (1700 kroner) med to års bindingstid vil den koste over there.

Les mer om Droid Razr på Motorolas nettsider

Kilder: GSMarena.com, Engadget.com, Motorola.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.