BYGG

Her er Londons OL-stadion

Stein Jarle Olsen
7. nov. 2007 - 13:28

Britene har gått for en ganske nøktern løsning på hovedarenaen til de Olympiske lekene i 2012.– Dette er ikke et stadion som kommer til å skrike fra takene at det er større og mer spektakulært enn andre. Dette er bare en smartere bygning og en smartere løsning, sier sjefsarkitekt Rob Sheard til engelske Guardian.

Nedskaleres

Stadionet skal bygges i Stratford i øst-London, og vil ha plass til rundt 80 000 tilskuere. Etter at lekene er over, håper arkitektene at anlegget kan brukes til en rekke andre, mindre arrangementer, ved at tilskuerkapasiteten reduseres til rundt 25 000.– Etter lekene vil stadionet bli omformet til et anlegg som ikke bare kan være vert for store internasjonale stevner, men også kan gi nærområdet et bedre tilbud, sier OL-minister Tessa Jowell.

Dyrt

Da London i 2004 søkte om 2012-lekene var kostnadsanslaget rundt 280 millioner pund, altså rundt 3,2 milliarder kroner. I dag er budsjettet på rundt 496 millioner pund. (ca. 5,7 milliarder kroner).

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Byggherrene bak skylder på at moms, høy inflasjon og kostnader rundt jordarbeid ikke var tatt med i det opprinnelige anslaget.

Starter tidlig

Med tanke på fiaskoen rundt forsinkelsene på det nye Wembley, har man bestemt at byggingen skal starte i april 2008, tre måneder før opprinnelig planlagt. Stadionet skal stå ferdig i 2011, slik at testarrangementene kan utføres i god tid før OL.Foreløpig har 20 av 33 bygninger på stedet blitt revet, og 600 000 tonn jord har blitt fjernet som en del av forberedelsene til byggingen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.