MOBIL

Her er HTCs nye råtass

Det blir ikke stort råere enn HTC HD2 akkurat nå.

Marius ValleMarius ValleJournalist
6. okt. 2009 - 18:44
Vis mer

I forbindelse med lanseringen av Windows Mobile 6.5 lanserte HTC i dag det nye multimediamonsteret HTC HD2. Denne telefonen har en skjerm på hele 4,3 tommer, og kommer med HTCs nye Sense-menysystem.

Gigantskjerm

For å ta skjermen først: Foruten størrelsen har den en oppløsning på 480 x 800 piksler, noe som gjør den svært skarp. Den er videre kapasativ, noe som betyr at den kun krever en lett berøring for å registrere fingeren din. Motsetningen er resistive skjermer, som fysisk må trykkes inn for å registrere berøring. HD2 er den første Windows-telefonen med slik skjerm.

Tar Sense til Windows

Menysystemet Sense er en videreføring av HTCs Touch Flo 3D-menyer du finner på selskapets Windows-telefoner som Touch Diamond 2, men bygger også på prinsippene i Sense-menysystemet på selskapets Android-telefoner.

En rekke funksjoner og snarveier kan legges rett på ”skrivebordet” på telefonen, slik at du har disse enkelt tingjengelig. Blant annet har du rask tilgang til kalender, kontakter og værmelding rett fra menyen.

1 GHz

Når det kommer til maskinvaren er HD2 virkelig en råtass. Telefonen er utstyrt med en prosessor på 1 GHz, og 448 MB arbeidsminne. Dette skal sørge for nok ytelse til å kjøre en rekke programmer i bakgrunnen, og vi forventer at det er lite venting i menyene.

Telefonen har også super-3G med en nedlastingshastighet på 7,2 Mbps og opplastingshastighet på 2 Mbps. I tillegg har telefonen støtte for Edge i GSM-nettet, og kan laste ned med inntil 560 kbps, så sant mobilnettet støtter så høye hastigheter.

Trådløs ruter

Bluetooth, USB og Wi-fi har HD2 også. En aldri så liten nyhet i denne sammenhengen er at telefonen kan brukes som Wi-fi-ruter. Det vil si at telefonen kan fungere som en helt vanlig trådløs sone du kan koble for eksempel PC-en din til for å komme på internett.

Med tanke på skjermen er HD2 en telefon som innbyr til filmtitting. Minnekortstøtten sørger for at du kan utstyre telefonen med markedets romsligste Micro-SD-minnekort.

Kameraet på telefonen  tar bilder i fem megapikslers oppløsning, og har autofokus og fotolys.

Koble til hodesettet ditt

Ellers finner du utgang for 3,5 mm minijack, slik at du kan koble til vanlige hodesett. Telefonen har også FM-radio innebygget.

HD2 byr også på GPS, innebygget kompass, sensorer for bevegelse og nærhet, og lysmåler slik at lyset i skjermen justeres etter lysforholdene.

Utifra spesifikasjonene ser det ut til at HTC har klart å klemme god batterikapasitet inn i HD2. Taletiden er litt over seks timer, mens hviletiden er på inntil 20 døgn. Du kan høre på musikk i inntil 12 timer eller se video i åtte timer.

Kommer denne måneden

Telefonen skal ifølge pressemeldingen komme i salg i løpet av måneden. Prisen er ikke kjent, men vi har ikke grunn til å tro annet enn at HD2 blir en svært dyr affære.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.