MOBIL

Her er Galaxy S II med HD-skjerm

Galaxy S II har fått skjerm med vanvittig oppløsning.

Marius ValleMarius ValleJournalist
26. sep. 2011 - 11:10

Samsung har lansert enda en oppgradert utgave av Galaxy S II. Denne gangen er det skjermen som tar et gigantisk steg fremover. Her er det nemlig snakk om HD-oppløsning på 4,65 tommer.

Telefonen har fåttt navnet Galaxy S II HD LTE, og har dermed støtte for LTE-nett (markedsført som 4G hos NetCom) i tillegg til HD-skjerm. Skjermen er av typen Super-AMOLED, og er altså ikke den nyeste Super-AMOLED Plus-varianten som står i Galaxy S II

Sylskarp skjerm

Skjermen har oppløsningen 1280 x 720 piksler, og kan dermed vise HD-video i full oppløsning. Siden skjermen relativt sett er liten blir pikseltettheten veldig høy. Pikseltettheten forteller noe om hvor skarpt bilde skjermen viser, og jo høyere pikseltetthet, jo skarpere bilde. 

For Galaxy S II HD LTE sin del lander pikseltettheten på 316 PPI (piksler per tomme), noe som plasserer den i samme kategori som iPhone 4 sin "Retina Display" med 326 PPI. Til sammenligning har den originale Galaxy S II en pikseltetthet på 218 PPI.

Samsung Galaxy Note som nylig ble lansert har for øvrig nesten samme skjermoppløsning (1280 x 800), men på en ganske mye større skjerm. Dermed har den ikke like høy pikseltetthet.

Godt utstyrt

Samsung Galaxy S II HD LTE er ellers lik den nylig lanserte Galaxy S II LTE. Den har altså prosessor på 1,5 GHz, 1 GB arbeidsminne og 16 GB lagringsminne. Den har også super-3G, Wi-fi og GPS slik en moderne telefon har.

Galaxy S II HD LTE har også fått støtte for NFC, har TV-utgang, og et batteri med en kapasitet på 1850 mAh. 

Foreløpig kan du ikke slå klørne i en Galaxy S II HD LTE, da den kun er lansert i Sør-Korea. Vi satser på at Samsung slipper den i Europa også med tiden.

Kilde: Sammyhub.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.