MOTOR

Her er Fiskers nye hybrid

Bilde: Stein Jarle Olsen
Stein Jarle Olsen
13. sep. 2011 - 14:44

FRANKFURT: Bilprodusenten Fisker har fått mye oppmerksomhet for sin Fisker Karma, en ladbar hybridbil med både el- og bensinmotor, såkalt «EVer» – Electric Vehicle with extended range.

Prominente kjøpere

Karma skal komme i flere nye land i Europa i løpet av høsten, deriblant Norge, og Fisker-sjef Henrik Fisker skrøt i dag av at de første kjøperne blant annet har inkludert skuespiller Leonardo DiCaprio og kronprinsen av Danmark.

På den enorme bilmessen IAA i Frankfurt i dag lanserte selskapet sitt nyeste hybridvidunder: Fisker Surf.

...2...: Surf blir noe dyrere enn Fisker Karma, men får samme rekkevidde. FOTO: Stein Jarle Olsen

Stasjonsvogn

Surf blir en femdørs stasjonsvogn med samme drivlinje som Karma, noe som skal gi nøyaktig den samme rekkevidden – 80 kilometer kun på strøm, og 400 kilometer ekstra med bensintanken.

Batteriet lades også opptil 50 prosent mens bilen kjører på bensin, slik at den totale rekkevidden blir noe over 500 kilometer.

Krysning

- Dette blir en krysning mellom en stasjonsvogn og en sportsbil, og den har ekstremt sensuelt design. Dette er ikke en konseptbil, men vil være klar for salg allerede i midten av 2012, sa Fisker.

Han opplyste også at Surf vil bli noe dyrere enn Karma, som allerede har en norsk prisantydning på rundt 1,3 millioner kroner.

...3!: Surf er en lekker krysning mellom en sportsbil og en stasjonsvogn. FOTO: Stein Jarle Olsen

BMW-avtale

Fisker fremhevet også selskapets nye avtale med BMW. BMW skal levere motorer til Fiskers neste bilprosjekt, som har fått det kryptiske navnet «Project Nina».

Den første Nina-bilen vil bli en middels stor sedan med samme EVer-teknologi som resten av Fiskers modeller.

Les mer: BMW-motorer i Fisker

Skal lage 3 000 Fisker Karma i år

A2 gjør comeback – som elbil

GRRRR: Fisker Surf har en relativt maskulin front. FOTO: Stein Jarle Olsen

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.