BYGG

Her er det nye Nasjonalmuseet

15. nov. 2010 - 12:37

Regjeringen velger det italiensk-tyske arkitektutkastet «Forum Artis» som Norges nye signalbygg, Nasjonalmuseet på Vestbanen.

Les mer: Tysk vinner i kampen om Nasjonalmuseet

BILDESERIE: Dette kan bli det nye Nasjonalmuseet

Enige med juryen

Regjeringen støtter dermed juryen som var helt samstemt da den i april i år kåret vinneren av arkitektkonkurransen for det nye Nasjonalmuseet:

Tre utkast skilte seg ut – med det tysk-italienske Kleihues & Schuwerks «Forum Artis» på topp, foran to danske arkitektfirmaer, henholdsvis JAJA Architects' med «Urban Transition» og Henning Larsen Architects' «Trylleesken».

Les mer: En av disse blir det nye nasjonalmuseet

Tilfredsstiller målsettingene

Førsteprisen gikk til det lavmælte, men monumentale utkastet fra det velrenommerte tysk-italienske arkitektfirmaet.

Juryleder Svein Aaser sa den gang til NTB at «Forum Artis» ble valgt fordi «bygget tilfredsstiller museumsmålsettingene best». Det er altså regjeringen enig i.

Les også: Rambøll vant Nasjonalmuseet

Organisert og funksjonelt

Etter at juryen avsluttet sitt arbeid 12. april i år, har Statsbygg ført forhandlinger med de tre rangerte vinnerne. Statsbygg understreker at det har vært krevende forhandlinger og det har vært en reell konkurranse mellom de tre.

På området arkitektur og imøtekommelse av de museumsfaglige behovene, har arkitektene bak «Forum Artis» et klart bedre forslag til organisering av museets sentrale funksjoner enn de andre. Forslaget klarer å kombinere gode og tydelige publikumsarealer med funksjonelle løsninger for å bevare og sikre Nasjonalmuseets samlinger. Dette er en viktig medårsak til at «Forum Artis» vinner konkurransen om et nytt museumsanlegg på Vestbanen, ifølge Statsbygg.

FRA ØST: Forum Artis-modell sett fra øst.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.