DATATELE

Her er de hotteste mobiltrender i 2007

Mona Strande
13. feb. 2007 - 16:14

BARCELONA: Med så få klikk som mulig skal du få mest mulig av den informasjonen du liker best rett til din mobil - og kunne dele denne med vennene dine.

Opera i tet

Senere i år lanserer Opera Widgets for mobilen. Foreløpig er Widgets kun tilgjengelig på PC med Operas nyeste nettleser Opera 9, og mobilversjonen ble ikke presentert offentlig under 3GSM.

Utvalgte kunder fikk imidlertid en demonstrasjon på bakrommet. Tor Odland i Opera forteller at dette helt klart er en ny trend som vil ta av i løpet av 2007.

Adobe Flash

Adobe går i samme retning, med Adobe Flash Home, som også lanseres snart. I tillegg til oppdaterte værmeldinger og nyheter fra ditt valgte interessefelt, kan du også få scoringene til favorittlaget ditt til å poppe opp på mobilskjermen akkurat når det skjer.

Flere andre leverandører har også lignende løsninger, som gjør det mulig for deg å bestemme og prioritere innholdet på din mobil - og hva som blir levert via internett.

Ikke glem vennene

I den mobile hverdagen er det også viktig at du husker å bruke tid på vennene dine.

Nokias E-serie har for eksempel en egen knapp for telefonkonferanse, som fungerer like bra for mobile "fellestreff" med vennegjengen: Kryss av i de små rutene ved navnet til dem du vil ringe til, og plutselig har du alle vennene dine på tråden samtidig.

Dermed går ingen i glemmeboken.

Ingen unnskyldning

Og apropos glemmebok: Windows Mobile 6 ble lansert i går, og kommer på markedet i andre kvartal i år. Også her er social networking det store, med Windows Live - og Windows Messenger - integrert.

Windows Mobile 6 har selvfølgelig kalender, men det unike er at den ikke bare lar deg skrive inn avtaler du skal være med på - men også gir deg tilbakemelding dersom andre ikke kan delta. Ingen unnskyldninger for dobbelt-booking, med andre ord.

Blogging blir standard

Sony Ericsson innfører bedriftsmail til mobiltelefoner også utenom business-modellene sine, fordi - som de sier - det ikke er mange selskaper som kjøper business-telefoner til andre enn bedriftslederne.

Samtlige nye modeller tar også RSS-feeds, og gir deg mulighet til å blogge direkte til internett både med biler og tekst.

Direkte blogging er imidlertid ikke unikt for Sony Ericsson, men en av trendene som iløpet av året vil komme på de fleste nye mobiltelefoner.

Automatisk redigering

Bilder og musikk kan man heller ikke glemme når man snakker om den nye standarden for mobiltelefoner.

Med Sony Ericsson W880i, som kommer i butikkene denne måneden, kan du identifisere musikken du hører, for eksempel på nattklubb. Ved å gjøre et opptak av musikken, kobler mobilen direkte til internett og sjekker hva du hører på.

K800i er den første modellen med PhotoFix, som med ett enkelt tastetrykk redigerer dine bilder automatisk så de ser best mulig ut før du sender dem til venner eller publiserer dem i bloggen din. K800i slippes på markedet i uke 18.

Dermed skulle du ha kontroll på det meste: Nyhetene du er interessert i, bildene og musikken din - og ikke minst vennene dine.

Skal du kjøpe noe? Sjekk Prisguiden vår!

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.