MOBIL

Her er de første testene av nye iPad

Sjekk hva anmelderne mener om nye iPad.

Marius ValleMarius ValleJournalist
15. mars 2012 - 16:09

De første testene av Apples nye iPad er ute, og vi kan lese oss til at skjermen virkelig er så god som Apple vil ha det til. Deres nye tablet får jevnt over strålende kritikker. 

LES OGSÅ: Slik måler nye iPad seg med Android-brettene

Her er oversikten over noen av testene som har blitt publisert.

The Wall Street Journal

WSJs Walt Mossberg beskriver skjermen som et stort sprang i riktig retning. Å legge iPad 2 og nye iPad ved siden av hverandre beskrives tekst på den gamle som uklar. Den nye skjermoppløsningen gjør at det skal være lettere å lese liten tekst, ifølge anmelderen.

Han påpeker imidlertid at skjermen ikke gjør det noe særlig i sollys. Likevel mener Mossberg at dette er planetens beste tablet.

Les testen hos Wall Street Joural

Macworld

Macworlds tester er også begeistret for skjermen. Forskjellen fra iPad 2 sin skjerm og den nye beskrives som stor. Teksten oppleves som om den skulle vært trykket på papir. Også video sies å se veldig bra ut på den nye skjermen. Faktisk vil den strekke ut video som er i full HD.

Apper som ikke er laget for denne skjermoppløsnigen ser imidlertid ikke så bra ut, og enkelte fungerer ikke spesielt bra påpeker testeren. Han understreker likevel at tekst i appene ser bra ut.

Les testen hos Macworld

The Verge

The Verges Joshua Topolsky sin beskrivelse av skjermen gjør seg best på originalspråket: "Yes, this display is outrageous. It's stunning. It's incredible. I'm not being hyperbolic or exaggerative when I say it is easily the most beautiful computer display I have ever looked at."

Også kameraet beskrive som bra. Nye iPad sies å være i en egen klasse når den kommer til tableter. Men det er ikke åpenbart at iPad 2-eiere nødvendigvis trenger å oppgradere.

Les testen hos The Verge

Pocket Lint

Joda, skjermen er god. Og Pocket Lint mener den er så god at de heller vil lese bøker på nye iPad enn på papir. Men perfekt er den ikke, ifølge anmelderen. Den forteller deg ikke om du er koblet til HSPA eller vanlig 3G, og USB-tilkoblingen har sine begrensninger. Apper med høyere oppløsning tar dessuten mer minneplass. Så spørs det om den største varianten med 64 GB kan bli litt smått.

Uansett mener testeren at dette er den perfekte iPad-en for deg som har ventet med å kjøpe nettbrett. 

Les testen hos Pocket-Lint

TechCrunch

Testen avsluttes med "Om du ikke enda har en iPad, skaff deg nye iPad". Har du iPad 2 er det imidlertid ikke så sikkert at du bør oppgradere, selv om skjermen også her får massevis av skryt. Den nye modellen er ifølge testeren nemlig ikke vesentlig raskere enn forgjengeren.

Med unntak av LTE-støtten. 4G-tilkoblingen beskrives som lynrask. Men dette er som kjent ikke en funksjon som fungerer i Norge. At Siri mangler er en ulempe, mener anmelderen.

Les testen hos TechCrunch

The Telegraph

The Telegraphs anmelder beskrever skjermen til iPad som å ta på seg briller for første gang. Plutselig blir alt så mye klarere. Utover dette er ikke økningen i ytelse veldig signifikant, skal vi tro testeren, men nye iPad føles raskere og mer "snappy" i bruk.

Nye iPad beskrives som den beste tableten du får kjøpt, og om du har ventet med å kjøpe nettbrett er det denne du skal ha. 

Les testen hos The Telegraph

LES OGSÅ:

Test av Samsung Galaxy Tab 7.7

Er ikke iPad noe for deg?

- Nokia skal lansere Windows 8-tablet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.