IT

Her er de beste konsulentene

Espen Zachariassen
29. jan. 2009 - 11:41

Konsulentguiden og IMC-Norway (Institute Of Management Consultants) delte torsdag morgen ut bransjeprisene for henholdsvis Årets konsulentselskap pg Årets konsulent.

Formålet er å hedre konsulenter og selskaper som på en positiv måte har bidratt til å drive bransjen fremover i året som gikk.

Juryen består av professor Torgeir Reve ved Handelshøyskolen BI (leder), Per-Egill Frostmann (styremedlem IMC-Norway), Alf Lande (direktør media, Teleplan Consulting) og Anne Cathrine Røste (redaktør i Konsulentguiden).

Bevisst strategi

Accenture fikk prisen som Årets konsulentselskap.

I juryens begrunnelse heter det:

"Selskapet fikk i 2008 tildelt den prestisjefulle Altinn II-kontrakten som vil være et av de mest utfordrende prosjekter i norsk offentlig forvaltning de neste årene. Accenture har siden 2003 vært ansvarlig for utviklingen av Altinn I. Accenture er svært bevisst sin rolle som samfunnsaktør, og har en velutviklet strategi for å utøve samfunnsansvar. Som medlem av Accentures globale ledergruppe for etikk og samfunnsansvar har Nils Øveraas bidratt til et unikt samarbeid med Redd Barna både i Norge og i andre land."

Deler kunnskap

Juryen har i tillegg lagt sterkt vekt på kunnskapsdeling ved valg av Årets konsulentselskap:

Accentures støtte til doktorgradsstudenter og forskningsprogrammer både ved NHH, BI og NTNU.

I 2007 gikk selskapet sammen med firmaet FAST for å få godkjent et av Forskningsrådets 14 sentre for forskningsdrevet innovasjon. Accentures Innovasjonssenter i Norge som har tett kontakt med selskapets globale innovasjonssentre og akademiske organisasjoner i inn- og utland.

Innovasjonssenteret er et viktig bidrag til verdiøkende tjenester for norske virksomheter.

Les mer om forskningsdrevet innovasjon her: Fast med nytt innovasjonssenter.

– Vi er stolte over å ha mottatt denne prisen. Det er en anerkjennelse for den verdien våre konsulenter leverer til våre kunder hver dag, og viser at vi har svært kompetente medarbeidere. I en kompetansebedrift er det hele tiden viktig å kunne tiltrekke seg, utvikle og beholde de beste talentene, og slike kåringer bidrar til å understreke at vi holder høy kvalitet på alle områder, sier administrerende direktør Nils Øveraas i Accenture.

Årets Konsulent

Administrerende direktør Bjørn Z. Ekelund i Human Factors AS ble kåret til Årets konsulent for sin gledesspreder-metode i seminararbeid. Juryen sier:

"Bruken av verktøyet Diversity Icebreaker i seminarer gjør at samarbeide og dialog mellom mennesker som tenker vidt forskjellig utvikles med glede og humor".

I grenseland

I tillegg til økonomisk suksess og positive tilbakemeldinger blir Ekelund av kollegaer berømmet for at han prioriterer å arbeide i grenseland mellom akademi og praksis.

Juryen har lagt vekt på at Ekelund har brukt mye av sin tid til formidling og kunnskapsdeling, gjennom publisering og presentasjoner på nasjonale og internasjonale fora.

I tillegg til å dele sin kunnskap, videreutvikler han sin kompetanse gjennom flere videreutdanninger og kontinuerlig forskningsarbeide.

Gjennombrudd

– Det varmer at kollegaer i bransjen ønsker å gi meg denne honnøren, sier Ekelund, som samtidig påpeker at det er teamarbeid med fagkollegaer og tusenvis av tilbakemeldinger fra kunder som har bidratt til at han og hans egenproduserte verktøy Diversity Icebreaker fikk et internasjonalt gjennombrudd i 2008.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.