MOBIL

Her er Asus' nye PadFone

MWC 2013: Lanserte kraftig og lekker PadFone Infinity, og phableten FonePad.

Marius ValleMarius ValleJournalist
25. feb. 2013 - 16:19

Asus trakk i dag sløret av sine nye produkter i Barcelona. Den spenstigste nyheten er en ny variant av deres PadFone-konsept, som er en telefon som kan dokkes i et nettbrett. Den største nyheten, rent fysisk i alle fall, er FonePad, som kort og greit er en gigantisk mobiltelefon.

Samtidig lanserer Asus også sin nye skytjeneste Asus Open Cloud Computing (AOCC). Denne tjenesten skal koble sammen forskjellige enheter over nettet. Her får brukeren lagringsplass, men også mulighet for å feilsøke på andre enheter koblet til kontoen. Dersom far sliter med PC-problemer kan altså mor logge seg på og undersøke hva som er galt.

I alt består AOCC av fire tjenester: AOCloud, AOLink, AOStream og AOHelp.PadFone Infinity har en full HD-skjerm.

PadFone Infinity

Om det var noe som overrasket oss, så var det defintivt PadFone Infinity. Denne telefonen har en fem tommers skjerm, og deksel i metall. Telefonen har ren design, og vi tør påstå at den er en av de lekreste telefonene som har blitt lansert så langt i år.

Det er definitivt ikke bare utseende som trekker opp. Også under dekselet er det flust av tekniske godsaker.

Skjermen er en IPS-variant som har 1920 x 1080 pikslers oppløsning, med en pikseltetthet på 441 PPI. Operativsystemet er Android 4.2, og menyene er i stor grad urørte fra Asus' side.

Systembrikken er en Snapdragon 600 APQ8064T, som byr på en firekjernet 1,7 GHz Krait 300-prosessor og grafikkbrikken Adreno 320. Arbeidsminnet er på 2 GB. Enkelt sagt snakker vi her om svært sterk maskinvare.Dekselet er laget i nesten bare metall. Unntaket er nederste del av baksiden. NFC-antennen er plassert i selve logoen.

Telefonen kommer med 64 GB lagringsminne, så her burde det være godt med plass til alt fra bilder til spill. Det kommer for øvrig også en variant med 32 GB minne. Du får uansett 50 GB lagringsplass i Asus' skytjeneste inkludert.

Som seg hør og bør for en toppmodell anno 2013 har den også LTE-støtte, slik at den kan brukes i 4G-nett. 

Kameraet har en oppløsning på 13 megapiksler. Dette er en Exmor-bildesensor levert av Sony, så det 

USB-utgangen støtter MyDP-tilkobling, som betyr at du med en overgang kan koble den til en skjerm eller TV. PadFone Infinity benytter for øvrig som iPhone 5 nano-SIM-kort.

Mobilen veier 141 gram, er 7,3 cm bred, 14,3 cm lang, og er på det tykkeste 8,9 millimeter tykk. Batteriet har en kapasitet på 2400 mAh, som skal gi en taletid på 19 timer i 3G-nettet. Telefonen settes i nettbrettet.

Men det er uansett dobbelfunksjonen, som lar deg bruke telefonen som maskinvaren til et nettbrett, som er rosinen i pølsa. Dette nettbrettet har en dokkingstasjon du setter mobilen i, så alt av nettverksfunksjonalitet og prosessorkapasitet er det altså telefonen som står for.

Skjermen er 10,1 tommer stor, og har oppløsningen 1920 x 1200 piksler. Dette gir en pikseltetthet på 244 PPI. Brettet har eget batteri på 5000 mAh.

Det hele er til sammen 530 gram tungt, og 10,7 millimeter tykt.

Hele sulamitten kommer i salg i løpet av andre kvartal, og har en veiledende pris på 999 euro, eller 7500 kroner (64 GB-versjonen). Det koster som kjent å være kar.Asus presenterte også FonePad, en kombinasjon av mobil og brett.

FonePad

Asus lanserte også Fonepad i dag. Fonepad er kort fortalt et Android-nettbrett med full telefonfunksjonalitet.

Skjermen i Fonepad er en IPS-variant med med en størrelse på drøyt sju tommer, og kjører en oppløsning på 1280 x 800 piksler.

Godsakene blir drevet av Intel-systembrikken Z2420, som har en prosessor på 1,2 GHz kombinert med grafikkbrikken PowerVR SXG540. Du får ellers 1 GB arbeidsminne.FonePad har sju tommers skjerm, men fungerer som telefon.

Internminnet er på 8 eller 16 GB, og kan utvides med minnekort opp til 32 GB. Det hele har støtte for 3G med nedlastingshastigheter på inntil 21 Mbps.

FonePad har deksel i metall, og nesten hele baksiden er dekket. Unntaket er den øverste delen, som er et deksel som skjuler antenner, SIM- og minnekortplasser.

Batteriet har en kapasitet på 4270 mAh, noe som skal gi en brukstid på inntil ni timer. Målene er oppgitt til 19,64 x 12 x 1,04 cm, og vekten lander på 340 gram.

Asus lanserer to varianter av FonePad; en for Asia og en for Europa, hvor forskjellen er at den europeiske varianten ikke har kamera på baksiden. Vi antar at Asus har gjort noen markedsundersøkelser som ligger til grunn for denne avgjørelsen, men vi må si det virker litt snodig å lansere et slik produkt uten. 

Fonepad kommer på markedet allerede i april, og får en pris på 219 euro (ca 1700 kroner). Dette gjelder varianten med 16 GB minne.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.