MOBIL

Her er årets mobil

Årets Gulltasten-vinnere er kåret. Apple stakk av med den aller gjeveste prisen.

Marius ValleMarius ValleJournalist
20. nov. 2009 - 13:22

Gulltasten 2009 ble delt ut på Oslo Plaza i går kveld. Det ble delt ut til sammen 15 priser på arrangementet som gikk av stabelen for fjerde år på rad.

Den gjeveste prisen som deles ut er Årets mobil. Her er det norske mobilbrukere som stemmer frem sine favoritter. Apple Iphone 3GS stakk av med seieren, med nesten 25 prosent av stemmene.

De beste mobilene

I de andre kategoriene var det fagjuryer som nominerte og kåret vinnere sammen med en folkejury i form av nettavstemning på Gulltasten.no. Sony Ericsson, LG, HTC og Samsung stakk av med priser i mobilkategoriene.

Årets multimediemobil ble Samsung Omnia HD, blant annet med begrunnelsen at den har markedets største OLED-skjerm. Den er en god videomobil og kan spille av film i HD-kvalitet.

Les vår test av Samsung Omnia HD.

Årets musikkmobil ble Sony Ericsson W995. Juryens begrunnelse er god lyd, egne musikktaster, et godt medfølgende stereohodesett med støydemping og ikke minst en lav pris som gjør telefonen tilgjengelig for mange.

Årets kameramobil var det også Sony Ericsson som stakk av med. Sony Ericsson Satio har 12 megapikslers kamera som produserer gode bilder. Dette bekreftes av laboratorietester som er utført. Telefonen har også blits. Et godt kamera kombinert med god skjerm og et enkelt brukergrensesnitt gjør dette til den beste kameramobilen i 2009.

Årets designmobil er LG BL40 New Chocolate. Denne telefonen skiller seg ut med en uvanlig formfaktor med en skjerm i kinoformatet 21:9. Designen er gjennomtenkt og telefonen har et diskret men pent utseende.

Les vår test av LG BL40.

Årets businessmobil er HTC Touch Pro 2. Denne telefonen har en stor skjerm, fullt tastatur og Windows Mobile 6.5. Den er den beste i klassen og det nærmeste du kommer et kontor i lomma.

Utover dette ble det delt ut priser til operatører, tjenester og forhandlere. Du ser hele listen over vinnerne under.

Årets Tilbehør – Nokia BH-905

Årets Privatforhandler – Telekiosken Oslo City

Årets Bedriftsforhandler – Nordialog Skøyen

Årets Operatør – Telenor

Årets Operatørtjeneste – One Call 99 øre per megabyte

Årets Innholdstjeneste – Spotify Mobile

Årets Nyvinning – Android

Årets Kundeservice – Telenor

Årets Hederspris – Willy Jensen, Post- og teletilsynet

Mobilen.no kan du lese begrunnelsen for alle prisene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.