MOBIL

Her er årets mobil

Mobili og Teknisk Ukeblad drysser ut priser til årets beste mobiler.

Marius ValleMarius ValleJournalist
8. des. 2011 - 10:36

2011 har vært et svært så spennende år i mobilverdenen, og det har skjedd mye i løpet av månedene som har gått.

Dette kommer til å bli husket som året da telefonene med tokjerneprosessor inntok markedet. Vi fikk også stifte bekjentskap med 3D-mobiler. Det var LG som var først ute på begge felter, men det er muligens andre som har hatt større salgssuksess med sine produkter.

Nå som vi nærmer oss slutten av året har vi sett oss tilbake, og sammen med Teknisk Ukeblad kåret de telefonene vi mener har utmerket seg. Her er de beste mobilene fra 2011.

Årets mobil 2011:

Samsung Galaxy S II

Kriterier: God på alt fra design og brukervennlighet til sikkerhet og underholdning.

Samsung lanserte Galaxy S II i februar, og tok oss med storm. Det var det flere grunner til. Telefonen var nesten uvirkelig tynn, hadde en stor og nydelig skjerm, og ikke minst kraftig maskinvare som overgikk alt annet som var lansert.

Slik er det ofte når det lanseres nye toppmodeller. Det som gjør Samsung Galaxy S II spesiell er at den et halvt år etter at vi testet den fortsatt har til gode å bli forbigått.

Joda – tynnere telefoner har kommet, og Apple iPhone 4S har sterkere maskinvare. Men totalopplevelsen du får med Galaxy S II er det i våre øyne ingen som har levert bedre i år.

Noe av det vi liker absolutt best med Galaxy S II er skjermen. Samsungs Super-AMOLED Plus-skjerm har ikke den høyeste oppløsningen på markedet, men den har det fineste bildet vi har sett på noen telefon til nå. Med 4,3 tommers størrelse duger den veldig bra til både surfing, spill og video.

Dette er også med på å gjøre telefonen til en flott underholdningsmobil. Dessuten er lyden i hodesettutgangen god, og du kobler enkelt telefonen til TV-en om du vil vise video.

Kameraet i telefonen ligger i toppsjiktet. Det tar gode bilder, og video i full HD-oppløsning.

Galaxy S II er også et godt arbeidsverktøy. Her får du en jobbtelefon med innebygget kryptering, fjernstyrt enhetsbehandling og andre funksjoner som gjør IT-sjefen på jobben fornøyd.

I tillegg er de viktige basisfunksjonene på plass. Galaxy S II leverer god lyd under samtaler og har god batterilevetid.

Systembrikken Samsung Exynos 4210 er ellers den kraftigste du får i en Android-telefon. Mye av den gode ytelsen kan tilskrives grafikkbrikken Mali 400MP, som for øvrig er utviklet av ARM i Trondheim.

Alt sammen er pakket pent inn i en telefon som er 8,5 millimeter tjukk og har et ripesikkert glass foran skjermen.

I våre øyne er det ingen tvil om at Galaxy S II er årets mobil.

Først nå er de virkelige utfordrerne på vei. Interessant nok er disse også signert Samsung, som helt klart er inne i en god driv om dagen.

LES OGSÅ: Test av Samsung Galaxy S II

 

Årets multimediatelefon 2011:

Samsung Galaxy S II

Kriterier: God på musikk, video og spill.

Samsung Galaxy S II har den beste skjermen på markedet, den har god lagringskapasitet og den støtter en rekke videoformater, inkludert DivX/Xvid, rett fra boksen. Dette gjør den til en strålende telefon å se film på, og du kan også kjøre ut bildet på TVen via MHL.

Lydkvaliteten ved film- og musikkavspilling er også svært bra, og telefonen driver både lette og mellomtunge hodesett uproblematisk, og har attpåtil bra batteritid.

At telefonen også er blant de aller sprekeste du kan oppdrive gjør også at multimedieinnhold starter kjapt og kjører glatt. 

LES OGSÅ: Test av Samsung Galaxy S IIÅrets kameramobil 2011:

Apple iPhone 4S

Kriterier: Best fra bildet blir tatt til det vises på storskjerm.

Det har blitt lansert mange gode kameratelefoner i 2011, men ingen av dem har imponert like mye som iPhone 4S. Sensoren på åtte megapiksler kombinert med svært god optikk gjør at telefonen rett og slett er et av de beste kameraene du alltid har med deg.

Bildene blir enkelt og greit veldig gode, og HD-videoene holder topp kvalitet. Vi liker også at kameraet er enkelt i bruk og gir deg god kreativ kontroll.

Rosinen i pølsa er iCloud-tjenesten som sørger for at bildene synkroniseres til PC-en din uten at du trenger å tenke på det. Dermed er det slutt på overføringskabler. Meget praktisk, syns vi.

LES OGSÅ: Test av Apple iPhone 4S

 

Mest for pengene 2011:

Sony Ericsson Xperia Neo

Kriterier: Flest sterke punkter i forhold til pris.

Xperia Neo er en svært hyggelig allrounder fra Sony Ericsson. Den har fått forholdsvis kraftig maskinvare, noe som gjør den responsiv og brukervennlig. Skjermstørrelsen på 3,7 tommer vil også være perfekt for veldig mange, da den både er stor nok til at surfing, e-post og film går fint, samtidig som telefonen får en kompakt og grei størrelse.

Neo har i tillegg et svært bra kamera og god lydkvalitet både i samtaler og ved musikkavspilling, og er en jevnt over bra Android-telefon.

At den har sunket i pris og nå er nede i drøyt 2400 kroner gjør at Neo i det store og det hele gir deg svært mye for pengene. 

LES OGSÅ: Test av Sony Ericsson Xperia Neo

 

Årets treningsmobil 2011:

Sony Ericsson Xperia Active

Kriterier: Størrelse, robusthet, lydkvalitet, app-utvalg og tilbehør.

Xperia Active er vanntett og har en lommevennlig størrelse. I pakken følger det med en stropp som lar deg feste telefonen på overarmen, og du finner også et knippe forhåndsinstallerte treningsapper. Disse finnes det mange flere av på Android Market, så her er det bare å installere den du liker best.

Musikk er en viktig del av treningsøkten for mange, og med Android på plass kan du installere både Wimp og Spotify. Lydkvaliteten er bra både med de medfølgende ørepluggene og med mellomtunge hodesett. 

Active har ellers sprek maskinvare, noe som gjør den kjapp og morsom å bruke. Prisen er heller ikke avskrekkende. Dette er en super pakke for deg som liker trening og friluftsliv. 

LES OGSÅ: Test av Sony Ericsson Xperia ActiveÅrets innovasjon 2011:

LG Optimus 3D

Kriterier: Pioner-telefon som har brakt noe nytt til markedet.

2011 har vært et spennende år for alle som følger mobilmarkedet, men det er spesielt én nyvinning som stikker seg ut: LG Optimus 3D.

Denne Android-mobilen var verdens første med både autostereoskopisk 3D-skjerm og 3D-kamera. Dette åpner for at du ikke bare kan se 3D-filmer, men også ta bilder og video i 3D.

Til alt overmål fungerer det overraskende bra, og gir spill og video på telefon en helt ny dimensjon – bokstavelig talt. Har du kjøpt 3D-TV kan en slik 3D-telefon gi deg større glede av investeringen.

Det er ikke til å komme utenom at LG Optimus 3D er en telefon for spesielt interesserte. Men vi syns LG fortjener heder for å gjøre teknologien tilgjengelig.

LES OGSÅ: Test av LG Optimus 3D

 

Om Mobilis Årets Mobiler 2011

Det er representanter fra Mobilis og Teknisk Ukeblads redaksjoner som nominerer produktene som etter harde diskusjoner kåres til årets mobiler i de forskjellige klassene. Utmerkelsene gis til produkter som har utmerket seg spesielt i året som har gått.

Vi har vurdert alle mobiltelefoner som har vært i salg i løpet av de siste 12 månedene og som vi har hatt inne til test.

Utmerkelsene presenteres på Mobili.no, tu.no og i publikasjonen Teknisk Ukeblad. 

I årets jury satt: Marius S. Eltervåg (Mobili.no), Marius Valle (Mobili.no), Odd Richard Valmot (Teknisk Ukeblad).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.