IT

Her er årets IT-leder

Capgeminis administrerende direktør Ola Furu er årets IT-leder, ifølge juryen for Rosingprisen.
Capgeminis administrerende direktør Ola Furu er årets IT-leder, ifølge juryen for Rosingprisen. Bilde: Capgemini
Stein Jarle Olsen
23. nov. 2010 - 08:06

Rosingprisen, også omtalt som “IT-bransjens Oscar”, ble delt ut mandag kveld.

Fra rødt til svart

Årets IT-leder ble Ola Furu, administrerende direktør i Capgemini. I juryens begrunnelse heter det at Furu har vist stort lederskap ved å ta tak i utfordringer i virksomheten og snu disse til muligheter.

– Han fremstår som en synlig og motiverende leder og får svært gode tilbakemeldinger både fra kunder og ansatte. Årets IT-leder har kompetanseheving høyt på selskapets agenda og er også opptatt av at bedriften tar ansvar for både miljø og samfunn i områdene de opererer i. Han har snudd underskudd til overskudd og skapt grunnlag for ny vekst, skriver juryen.

Plakett

Hedersprisen gikk til Yngvar Lundh, Pål Spilling og Dag Belsnes for “sin betydningsfulle medvirkning til utvikling av den grunnleggende Internett-teknologien, TCP/IP-protokollen.

– Det er tre nordmenn som nevnes blant de 33 personene som var mest betydningsfulle i utviklingen av den grunnleggende Internett-teknologien. På en plakett ved Stanford University er navnene inngravert – Yngvar Lundh, Pål Spilling og Dag Belsnes, bemerker juryen.

Prisdryss

Brukervennlighetsprisen gikk til CRM-leverandøren SuperOffice, Grønn IT-prisen til BuildingSmart og Forsvarsbygg ved Knud Mohn for internasjonalt arbeid som gir store klimagevinster innenfor byggenæringen.

Kreativitetsprisen gikk til selskapet Bipper, som har utviklet sikkerhetsprogramvare for mobiler som skaper økt trygghet for barn.

IT-sikkerhetsprisen gikk til ID-tyveriprosjektet, “som gjennom sitt arbeid har synliggjort farene ved identitetstyveri og dermed også hindret sannsynligheten for denne typen svindel.”

Droppet nettsted-pris

Opprinnelig skulle også årets nettsted kåres. Dette ble det imidlertid ikke noe av.

– Vi har mange gode nettsteder i Norge, og juryen fikk inn 17 nominasjoner. Etter en gjennomgang av disse syntes vi ikke at disse nådde helt opp, sier juryleder Tormod Guldvog i en pressemelding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.