T2

Her er appen for deg som savner selskap om morgenen

Robotstemme vekker deg med nyheter og komplimenter.

Robotstemme: Gründer Espen Systad og capsule.fm vil vekke deg med vennlige robotstemmer. Foto: Eirik Helland Urke
Robotstemme: Gründer Espen Systad og capsule.fm vil vekke deg med vennlige robotstemmer. Foto: Eirik Helland Urke
Eirik Helland UrkeEirik Helland UrkeJournalist / foto
8. jan. 2014 - 20:08

The Early Edition av Capsule.fm er «så mye mer enn enn vekkerklokke», skal vi tro det norske teamet bak iPhone-appen som ble lansert i helga. Den norske med-gründeren Espen Systad utdyper:

– The Early Edition er en vennlig, men streng computer som vekker deg opp. Hun gir deg en liten oppdatering om hva som har skjedd siden sist, forteller deg hvordan været blir og noen gode ord for dagen. Det minner litt om det tiltrekkende operativsystemet som blir presentert i filmen "Her" av Spike Jonze eller en litt vennligere utgave av Hal 9000 fra "A Space Odyssey", sier Espen Systad til Teknisk Ukeblad.

CES 2014: Nå kan du plugge iPhonen rett i stikkontakten

– Du er fantastisk

Det er i hvert fall ingen tvil om at undertegnede kom i bedre humør av komplimentene fra den kvinnelige robotstemmen. Hør bare her:The Early Edition er det første produktet med teknologien fra Capsule.fm, en startup som foruten CEO Espen Systad består av CTO Tor Langballe og designer Danielle Reid.

Det er også fem-seks andre personer involvert i utviklingen, som har pågått fra Berlin de siste to årene. Der har de vært en del av det prestisjetunge akselerator-programmet Startupbootcamp, og også blitt huset av Deutsche Telekom´s HubRaum-program.

Capsule.fm har dessuten vunnet og blitt nominert i flere internasjonale startup-konkurranser.

– Dette er en smakebit på hva som kommer.  Vi vil utvide med mer innhold, språk og funksjonalitet fremover. Målet er å lage verdens beste lyd-strømmetjeneste for "notifications" og historier, forteller Espen Systad.

TEST: Withings Pulse: Denne måler alt du gjør

Naturlig språk

Capsule.fm består av et avansert backend-system som konverterer data og innholdstrømmer til et naturlig språk, og som deretter presenterer det via tekst-til-tale på en app eller nettleser.

Det meste er laget i programmeringsspråket Go fra Google.

Slik vil du kunne høre nyhetene fra Teknisk ukeblad:

Værmelding

– Værmeldingen i The Early Edition er kanskje det beste eksempelet på hva systemet er i stand til å lage. Vi analyserer åpne værdata, tilpasser det til hvor brukeren er og hva slags modus brukeren er i, og forteller en personlig værhistorie i det språket han eller hun ønsker, forteller Espen Systad.

Foreløpig har Capsule.fm klart seg uten eksterne investorer.

– Vi tror lyd-strømmer vil bli et naturlig neste steg for innholdskonsum. I dag er lyd-strømming knyttet til musikk, men gjort riktig er det jo mye mer som egner seg som lyd. E-post, nyheter, meldinger, varsler og fortellinger.  Vi har tall som viser at 50 prosent av bilførere som kjører alene sjekker e-post og mobilen mens de er i trafikken. Bil er den neste store arenaen for online content, sier Espen Systad.

Les også: TV-ene blir større og billigere i 2014

Norsk og engelsk

The Early Edition finnes både med norske og engelske stemmer, men det kan være lurt å laste ned begge.

Den norske utgaven er fortsatt litt rufsete.

Heldigvis er The Early Edition vennligheten selv også på engelsk:

«And Eirik: Take Care. Remember, Capsule.fm loves you».

Les også:

Denne lager tidslinje av livet ditt

Tester kolesterolet ditt ved hjelp av smarttelefonen

Norsk videoteknologi vokser med ekspressfart i Silicon Valley  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.