MOBIL

Her er Android Ice Cream Sandwich

De første bildene av det som skal være den neste store oppdateringen av Android har lekket ut.

Marius ValleMarius ValleJournalist
12. aug. 2011 - 13:11

To nettsteder har publisert forskjellige bilder av det som skal være den neste versjonen av Android. Denne versjonen har fått navnet Ice Cream Sandwich. Hva versjonsnummeret blir er ikke kjent.

I går omtalte vi en artikkel hos BGR.com som hevder å ha sikre kilder på at den neste versjonen kommer i oktober. Og nå har nettstedene Androidpolice.com og Rootzwiki.com publisert bilder av det som skal være den kommende versjonen.

Bildene viser Ice Cream Sandwich på en Google Nexus S, og vi får se startskjermen og menysystemet.

Endringer i menyene

Det er gjort kosmetiske forandringer i menyene, som nå har fått blå som gjennomgangsfarge. I tillegg har statuslinjen på toppen av skjermen blitt oppdatert med nye ikoner.

På startskjermen har den nederste ikonlinjen fått nytt utseende, og strekker seg nå over hele skjermbredden. Der finner vi også et ikon med flere programikoner stablet, noe som kan tyde på at programveksleren i Ice Cream Sandwich er endret til å fungere som på Android 3.2 Honeycomb. Her trykker du på et programveksler ikon, så vises et skjermskudd av alle appene du åpnet sist.

Hovedmenyen med alle programikonene skal også ha fått et helt nytt utseende, men det er vanskelig å se nøyaktig hva endringene er utifra bildene.

Ny e-postklient

I tillegg har personen som har tatt bildene gitt informasjon om at kameraet har fått panorma-modus, at Gmail-klienten har fått ny design, og at endringene stort sett er kosmetiske. Det siste betyr trolig at en rekke eldre telefoner kan få Ice Cream Sandwich.

Nexus S skal få den nye versjonen, men den første telefonen som lanseres med Ice Cream Sandwich skal være den kommende Nexus Prime. Ryktene om denne telefonen har sirkulert en stund, og spesifikasjoner som HD-skjerm, tokjerneprosessor og andre slagkraftige egenskaper har vært nevnt.

LES OGSÅ: Lager Samsung neste Nexus?

Den nye versjonen av Android skal trolig kjøre på både tableter og mobiler. Det er sannsynlig at tableter og mobiler vil få forskjellige brukergrensesnitt.

Kilder: Rootzwiki.com, Androidpolice.com

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.