IT

Her blir Wikileaks-stifteren intervjuet via hologram

I USA.

Bilde: Nantucket Project’s Art + Commerce summit / Youtube
2. okt. 2014 - 18:51

Wikileaks-aktivisten Julian Assange sitter i Ecuadors ambassade i London, og der sitter han fast. Om han tråkker på britisk grunn, risikerer han å bli arrestert og utlevert til Sverige.

Det stoppet ikke Assange fra å møte opp i Nantucket og bli intervjuet i forbindelse med Nantucket Project's Art + Commerce Summit, via hologram-lignende teknologi.

Les også: Her er Sonys nye 4K-projektor

3D-prosjektor

Selskapet Hologram USA stod for den tekniske løsningen og de har vært i media før. De skal også ha stått bak «hologrammer» av Michael Jackson og Tupac og promotert konseptet under «Digital Resurrection». Denne gangen fikk de en kjent mann som lever.

Washington Post meldte tidligere i år at den amerikanske regjeringen også ser på teknologien.

– En general, politiker eller sjef for et selskap kan projisere seg selv fysisk i full størrelse som er fullstendig troverdig på et par fots avstand, sa sjef i Hologram USA Alki David i juli til Washington Post.

CNN har laget en reportasje som demonstrerer hvordan teknologien fungerer i lys av en kontroverser rundt «hologrammet» til Michael Jackson:

Les også: Se hæren kjøre stridsvogn med Oculus Rift

Går hardt ut mot Google

I intervjuet uttrykker Assange avsky til bankblokkeringer mot ham selv og mot torturen av Chelsea Manning.

– Men å være skikkelig, skikkelig forbanna kan du bruke som et drivstoff, til å hjelpe deg holde det gående og se en situasjon tydelig, sier Assange.

Han langer også ut mot Google.

– Google er ikke et lekerom av ideer slik de fremstiller seg selv. Det er et vanlig selskap. Til forskjell fra vanlige selskaper engasjerer det seg i et veldig ambisiøst prosjekt som ikke er normalt. Å samle så mye informasjon om mennesker, lagre det, indeksere og bruke det til å selge annonser, sier Assange og mener hele selskapet burde bli delt opp.

Assange kunne uttale seg fritt i person i USA mens han satt trygt isolert i Ecuadors ambassade i London. Nantucket Project’s Art + Commerce summit / Youtube
Les også:

Nye GoPro-kameraer filmer i 4K og har touch-skjerm

Lag din egen VR-brille i papp

Dette kan bli hverdagen til lastebilsjåfører om 10 år  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.