OLJE OG GASS

Henter 3000 fat olje om dagen

TRANGT OM PLASSEN: MAnge fartøyer er i gang med oprasjoner tilknyttet selve brønnen. I forkant ligger  Development Driller III som borer avgrensingsbrønn. Hjelperiggen MODU Q4000 ligger rett over BOP for å operere på denne, mens boreskipet Discover Enterprise henter opp olje og gass. Gassen brennes i fakkel. Scandi Neptune ligger i bakkant til venstre på bildet.
TRANGT OM PLASSEN: MAnge fartøyer er i gang med oprasjoner tilknyttet selve brønnen. I forkant ligger Development Driller III som borer avgrensingsbrønn. Hjelperiggen MODU Q4000 ligger rett over BOP for å operere på denne, mens boreskipet Discover Enterprise henter opp olje og gass. Gassen brennes i fakkel. Scandi Neptune ligger i bakkant til venstre på bildet.Bilde: Petty Officer 3rd Class Patrick

BP melder at arbeidet med å stoppe den utkontrollerte oljestrømmer fortsetter med full styrke. Den pluggen og det røret som ble satt inn tidligere uka ser ut til å fungere.

Rundt 3000 fat olje og 500000 Sm 3 gass tas opp til boreskipet Discover Enterprise hver dag.Skal drepe brønnen

Samtidig arbeider BP med å tette den skadde utblåsningsventilen, samt å bore en avlastningsbrønn for å sikre brønnen.

Tetting av brønnen er planlagt med en såkalt top-kill-operasjon. Det innebærer at svært tung borevæske injiseres i brønnen for å stoppe strømmen av olje og gass.

Deretter settes en sementplugg i brønnen. Det er også mulig at BP kommer til å fortsette med planene for å injisere forskjellige materialer i utblåsningsventilen, BOP, som vil tette brønnen og stase strømmen av olje og gass.

BP regner med at injeksjonsarbeidet kan starte i løpet av få dager.Holder mange i arbeid

Arbeidet med å fjerne det oljesølet som kommer ut i sjøen fortsetter for fult, både med oljelenser og med dispergeringsmidler.

Total 19 000 personer og 930 fartøyer er i gang med opprenskingsarbeidet.Hentet 180 000 fat

Hittil har de samlet opp rundt 180 000 fat olje eller oljeholdig væske fra overflaten. Totalt er det lagt ut mer enn 200 kilometer med oljelenser.

Til BP er det kommet inn 19 000 krav, mens 8000 har fått utbetalt penger, enten som erstatning eller arbeid utført.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.