KLIMA

Henlegger saken mot Trafigura

EKSPLOSJONSBRANN: En tank eksploderte på industriområdet til Vest Tank  ved Sløvåg i Gulen. Trafigura, selskapet som leverte det farlige avfallet, går nå fri.
EKSPLOSJONSBRANN: En tank eksploderte på industriområdet til Vest Tank ved Sløvåg i Gulen. Trafigura, selskapet som leverte det farlige avfallet, går nå fri. Bilde: Kåre Næss/Statoil
6. juli 2010 - 08:06

Det er ikke tvil om at Trafigura fraktet det farlige avfallet til Gulen, men saken henlegges likevel av Økokrim – ettersom avfallet ikke kommer fra en annen stat, men fra internasjonalt farvann, skriver NRK.

– Hvis politikerne ønsker å regulere også denne typen virksomhet, at det genereres avfall til havs, så må det hullet tettes, sier Tarjei Istad, konstituert statsadvokat i Økokrim.

Svovel

24. mai 2007 eksploderte en tank ved anlegget i Sløvåg i Gulen, og svovellukta som la seg over bygda gjorde mange syke.

Eierne av Vest Tank-anlegget er allerede dømt til fengsel, mens Trafigura, som er verdens tredje største råvareforhandler, går fri i norsk rettsvesen.

Trafigura skriver i en pressemelding at de er fornøyde.

– Vi er fornøyd med at Økokrim, etter å ha gjort grundige undersøkelser, konkluderte med at Trafigura ikke har brutt norsk lov, sier Eric de Turckheim i Trafigura.

Føler seg lurt

NRK har tidligere avslørt at Trafigura hadde problemer med å kvitte seg med det giftige avfallet og den svovelholdige bensinen fram til Vest Tank tok imot den.

Vest Tank sier de fikk gal informasjon om hva de tok imot, og at de føler seg lurt av Trafigura.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.