SAMFERDSEL

Helt vilt fra Audi

SNERTEN: To tonn, fem meter lang, to meter bred og med rene stridsvognmotoren tar Audi Q7 seg fram over alt. Men pass opp for nypebusker og annen piggete buskvekst som kan gi riper i den lekre lakken. Bildet er fra en dødshemmelig prøvekjøring i ørkenen i Arizona.
SNERTEN: To tonn, fem meter lang, to meter bred og med rene stridsvognmotoren tar Audi Q7 seg fram over alt. Men pass opp for nypebusker og annen piggete buskvekst som kan gi riper i den lekre lakken. Bildet er fra en dødshemmelig prøvekjøring i ørkenen i Arizona. Bilde: Audi

Bilen er en enorm syvseters firehjulsdreven terrengmaskin på fem meters lengde, to meters bredde og 1,74 meter i høyden.

Hva man skal med den?

Tja, arbeidsredskap er den vel ikke, til det er den litt for fin i lakken.

Børstraktor

Men er du megler og trenger å bryte ned naboens selvtillit, er dette tingen å gjøre det med.

Du får variabel fjæring og kan stille bakkeklaringen fra 180 til 240 millimeter, legger du ned baksetene kan du laste inn to kubikkmeter grus og sand, legger du dem ikke ned har du sitteplass til syv.

Et par hundre hester

Meglere tenker kanskje ikke først og fremst driftsøkonomi og utslipp, men om noen av dem gjør det, kan de trøste seg med at bilen også kan leveres med en treliters turbodiesel på 233 hk/165 kW og et ganske vanvittig dreiemoment.

Momentet bruker du til å dra bilen via en sentral differensial av Torsen-type. Den sender 40 prosent av trekkraften forover og resten akterover.

Du får 18 tommers hjul, to tommer mer enn naboen, og dekk som måler 235/60.Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.